Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mali by sme sa pridať k obrancom, burcoval Gáborík

Na svete už niet slabého súpera, aj toľkokrát omieľané slovné spojenie "papierovo slabší“ už patrí do hokejovej histórie. Slováci opäť museli drieť, aby ich nakoniec svojimi prvými gólmi v reprezentácii vykúpil obranca Andrej Meszároš.

03.05.2015 20:23
Marián Gáborík, Bielorusko - Slovensko Foto: ,
Neúspešný nájazd Mariána Gáboríka počas trestného strieľania.
debata

"Som šťastný, že sa mi konečne podarilo skórovať aj v národnom drese. Ale dôležité sú naozaj iba body, ktoré sme opäť získali,“ hodnotil skromne víťazstvo nad Bieloruskom hrdina večera Meszároš.

To, že dôležité dva body vystrieľa práve on, vôbec nečakal. "Ani mi to nenapadlo. Ale aj keby som neskóroval ja a nakoniec rozhodol niekto iný, budem len rád,“ dodal.

Prvý puk, ktorý z jeho hokejky skončil za chrbátom bieloruského brankára Lalanda, mu už niekto odložil. "Niekomu na striedačke som povedal, že si ho chcem nechať. A koľko ma tento zásah bude stáť? Opytajte sa radšej kapitána,“ smial sa.

Po zápase zneli z úst slovenských hráčov neraz výrazy ako tím, partia či súdržnosť. "Ani za nepriaznivého stavu sme nezložili zbrane, je to základ nášho mužstva,“ potešil sa Meszároš.

Podobne po stretnutí uvažoval aj ďalší obranca Milan Jurčina. "Góly môže pokojne dávať aj Laco, vôbec na tom nezáleží. Dôležité sú body, ktoré sme dnes získali,“ tvrdil. O chvíľu už bol o čosi kritickejší. "Opäť sme spravili z brankára hrdinu. Tento zápas nás však ešte viac zomkne,“ presviedčal.

Cestu za víťazstvom mohol začať dláždiť už v prvej tretine Marián Gáborík. Trestné strieľanie však rovnako ako dvakrát proti Dánsku nepremenil. "Nuž, takéto šance by som mal premieňať,“ sypal si popol na hlavu. "Trošku mi ten puk skĺzol a nedokázal som ho už dostatočne nadvihnúť. Pozajtra potrebujeme zabrať naplno,“ poznamenal.

Aj najväčšia hviezda tímu si všimla skvelú prácu obrancov, ktorí na turnaji strelili štyri z piatich slovenských gólov. "Andrej dnes zahral skvele, jeho dva góly boli ukážkové. Aj ostatní obrancovia boli dobrí, výrazne nám pomáhali v útoku. Mali by sme sa k nim už konečne pridať,“ burcoval Gáborík.

Neľahký duel má za sebou aj brankár Ján Laco. Smerovalo naňho osemnásť pukov, no za svoj chrbát pustil iba jeden. "Chlapcom som veril, mali sme viac z hry, predovšetkým v samom závere,“ tvrdil sebavedomo. Posledná jeho myšlienka už patrila tým, ktorí urobili nedeľňajší večer v Ostrave nezabudnuteľným. "Chcem sa poďakovať hlavne divákom, boli naozaj výborní. Posnažíme sa pre nich zbierať body aj naďalej,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš #Slovensko - Bielorusko