Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďania naložili Nemcom desať gólov, Švajčiari sa rehabilitovali

Hokejisti Kanady dosiahli najvyššie víťazstvo v doterajšom priebehu majstrovstiev sveta 2015, v Prahe v nedeľu zdolali odovzdaný výber Nemecka 10:0.

03.05.2015 14:50 , aktualizované: 22:50
Kanada, hokej, MS, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Kanady.
debata

O druhý hetrik šampionátu v Česku sa postaral Taylor Hall.

Kanaďania mali zápas od začiatku vo svojich rukách. Nemci stíhali vzdorovať len do 9. min, keď v priebehu 23 sekúnd strelili góly Sidney Crosby a Hall. Odvtedy to bola na ľade exhibícia zámorského výberu. Nemci nestíhali korčuliarsky a ani kombinačne, do útočného pásma sa dostávali len sporadicky a Martin Jones mal v bránke „javorových listov“ len minimum práce. Okrúhly desiaty gól dal v 43. min z trestného strieľania Matt Duchene. Následne sa zámorský tím uspokojil a nechal hrať aj súpera.

Kanada je so šiestimi bodmi lídrom A-skupiny. Druhýkrát sa na šampionáte predstavili slovenskí rozhodcovia Jozef Kubuš a Peter Šefčík.

Kanada – Nemecko 10:0 (4:0, 5:0, 1:0)

  • Góly: 9. Crosby (R. O'Reilly), 9. Hall (Eberle, Duchene), 17. Eakin (R. O'Reilly), 20. Eakin (Toffoli), 23. Hall (Duchene, Eberle), 25. Ekblad (Giroux, Wiercioch), 28. Giroux (Ennis, Savard), 36. Ennis (Giroux, Hamhuis), 40. Hall (Duchene, Muzzin), 43. Duchene (trestné strieľanie)
  • Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš (SR), Olenin (Rus.) – McIntyre (USA), Šefčík (SR)

Švajčiari sa rehabilitovali, zdolali Francúzov

Hokejisti Švajčiarska sa rehabilitovali za vstupnú prehru s Rakúšanmi (3:4 po sam. nájazdoch), v nedeľu v Prahe v A-skupine zdolali Francúzov 3:1.

Favorizovaných reprezentantov krajiny helvétskeho kríža poslal do vedenia v 16. min v presilovke pohotovo v páde Denis Hollenstein z Klotenu a v 22. min pridal poistku obranca Nashvillu Roman Josi, ktorý vyšachoval defenzívu aj gólmana Cristobala Hueta a zakončil z uhla do prázdnej bránky. Až dvaja Francúzi išli predčasne do kabíny už počas prvej tretiny. Najprv to bol Sacha Treille za napadnutie hlavy a čoskoro aj Antoine Roussel, ktorý to prehnal s vehemenciou protestov.

Napriek oslabeniu o zakončovateľov Straubingu a Dallasu strelil útočník Brianconu Damien Raux v 49. min kontaktný gól, keď využil rozhodenie gólmana Leonarda Genoniho po zmätkoch pri bránkovisku – 1:2. Nápor Francúzov však už neviedol k vytúženému vyrovnaniu: v 60. min pečatil na 3:1 do prázdnej bránky Reto Suri z Zugu.

Francúzi majú na týchto MS na svojom konte už dva nezdary. V sobotu prehrali s Nemcami 1:2, keď rozhodujúci gól dostali až v 59. min. V predchádzajúcich dvoch šampionátových konfrontáciách so Švajčiarmi bodovali, teraz však na to nedokázali nadviazať.

Francúzsko – Švajčiarsko 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

  • Góly: 49. Raux – 16. Hollenstein (Brunner, Josi), 22. Josi (Fiala, Blum), 60. Suri (Brunner)
  • Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: S. Treille 5+DKZ za napadnutie hlavy a Roussel (obaja Francúzsko) DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Rantala (Fín.) – Pihlblad (Švéd.), Puolakka (Fín.)

Hetrik Forsberga, Švédi poľahky zdolali Rakúšanov

Hokejisti Švédska zvíťazili aj vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta, v A-skupine v Prahe si poradili poľahky s Rakúskom 6:1.

Výrazný podiel na úspechu severanov mal Filip Forsberg, ktorý strelil tri góly a pridal jednu asistenciu. Švédi mali hru jasne pod kontrolou, v prvých dvoch tretinách dali po tri góly a v tretej už iba kontrolovali dianie na ľade. V 54. min strelil rakúsky čestný úspech Dominique Heinrich. Rakúsko už nezopakovalo skvelý výkon zo soboty, keď zdolalo Švajčiarsko (4:3 po sam. nájazdoch). Švédi sú na čele A-skupiny s 5 bodmi, Rakúšanom priebežne patrí 5. priečka.

Rakúsko – Švédsko 1:6 (0:3, 0:3, 1:0)

  • Góly: 54. Heinrich (Komarek, Latusa) – 14. F. Forsberg, 19. Klefbom (Sjögren, Josefson), 20. Lander (L. Eriksson, F. Forsberg), 29. F. Forsberg (L. Eriksson, Ekman-Larsson), 30. Lindholm, 32. F. Forsberg (Lander, Ekman-Larsson)
  • Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše Rahimi (Švéd.) na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman (Rus.), Stricker (Švaj.) – Lhotský (ČR), Suominen (Fín.)
debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Nemecko #Rakúsko #Švédsko #Kanada #A-skupina
Načítavajú sa športové výsledky...