Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: Dajme Tatarovi s Jurčom čas

Mohol byť hrdinom úvodného zápasu na hokejových MS v Česku, ale Slováci vzápätí inkasovali. Obranca Dominik Graňák je však spokojný aj s dvomi bodmi.

02.05.2015 21:26
Dominik Graňák Foto:
Dominik Graňák.
debata (1)

„Momentálne som za ne rád. Ešte viac ma teší to, že nás nezlomil nepriaznivý vývoj. Na turnajoch, akým je tento, treba myslieť pozitívne,“ zhodnotil na úvod dvojbodový zisk proti Dánom.

Keď sa Slováci dostali do vedenia 3:2, zdalo sa, že autorom víťazného gólu bude práve Graňák. Víťazný stav však dlho neudržali. „Mrzí ma to. Mohli sme mať tri body,“ povedal.

Po remíze v riadnom hracom čase prišli na rad samostatné nájazdy, v nich rozhodol Marko Daňo. Trúfol by si v nich aj skúsený obranca? „Ak by mi tréner povedal, že mám ísť, tak idem. Ale v kariére so mal tú možnosť asi iba raz a my máme v mužstve špičkových strelcov, je teda jasné, že majú prednosť,“ vysvetlil.

Graňák strávil vo švédskej lige celé tri sezóny a odohral 156 zápasov, tuhý odpor Dánov ho tak vôbec neprekvapil. „Ale aj tak sme sa dostávali do šancí, puk neraz poskakoval na bránkovej čiare. Nad vodou ich dlho držal brankár Galbraith,“ chváli hru Slovákov, ale aj dánskeho gólmana.

Obranca švajčiarskeho Fribourgu ihneď po stretnutí sústredil svoje myšlienky na nedeľňajší duel proti Bielorusku. Jeho úvodné buly je naplánované na 16.15, hráči tak majú na regeneráciu o niečo viac, ako dvadsaťštyrihodín.

„Psychická pohoda sa zakaždým odráža na fyzickej sile a keďže sme vyhrali, zápas v nohách pocítime menej. Jeden deň musí na regeneráciu stačiť, naviac pre oba tímy to bude rovnaké, vôbec nad tým nesmieme uvažovať,“ uvažoval Graňák.

Rovnako ako v sobotu, aj proti Bielorusku sa v Ostrave očakáva plný dom. „Aj keď sa snažím sústrediť iba na svoju hru, atmosféra v hľadisku sa nedá nevnímať. Ďakujem všetkým Slovákom, ktorí nás prišli povzbudiť,“ uviedol.

V nedeľu by mali na ľad vykorčuľovať aj ďalšie dve zámorské posily, útočníci Detroitu Red Wings Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. „Tímu to veľmi pomôže, sú to chlapci, ktorí hrajú na špičkovej úrovni v najlepšej lige na svete. Dajme im však nejaký čas, potrebujú sa zaklimatizovať, zvyknúť si na veľké klzisko, to sa nedá z hodiny na hodinu,“ požiadal na záver Graňák.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Graňák #MS 2015