Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Chalani zo štvrtého útoku si zaslúžia pochvalu. Rozhodli zápas

Patrí medzi skúsených obrancov, hrá na štvrtom svetovom šampionáte, no až v zápase s Dánskom strelil Michal Sersen svoj prvý gól na MS. Prispel ním k zisku dvoch bodov za výhru 4:3 po samostatných nájazdoch.

02.05.2015 16:07
hokejisti Slovenska, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Slovenska po jednom z gólov do siete Dánska.
debata

Ste spokojný s dvoma bodmi?
Ako hovorí Samko Petráš, vždy je lepšie vyhrať ako prehrať. Mohli sme získať aj tri body, no po takomto priebehu zápasu musíme brať aj dva. Hráme ťažký turnaj, zápasy idú rýchlo za sebou. Začali sme víťazstvom a už o 24 hodín nás čaká ďalší duel. Musíme sa naň pripraviť. Verím, že to zvládneme.

Čo hovoríte na búrlivú atmosféru v hľadisku?
Každý, kto tu bol, musí uznať, že to bolo fantastické. Diváci nás krásne privítali, už keď sme vykorčuľovali na rozcvičku. Počas celého zápasu boli skvelí a po jeho skončení famózni.

Čo chýbalo mužstvu v prvej tretine, v ktorej ste vystrelili len trikrát na bránku súpera?
Práve streľba. Cez prestávku sme si povedali, že sa musíme tlačiť do bránky a viac strieľať. Darilo sa nám ohrozovať ich brankára. Bolo otázkou času, kedy nám to tam padne. Mohlo už v druhej tretine, ale vyšlo to až v tretej. Sme radi za víťazstvo.

V tretej tretine ste dvakrát viedli, no v oboch prípadoch ste dosť rýchlo inkasovali. Prečo?
Veľmi nás mrzel najmä rýchly gól na dva dva. Tretí bol nešťastný a aj moje vylúčenie pred ním bolo dosť prísne. Puk bol vo vzduchu, chcel som ho sklepnúť na ľad, ale od rukavice sa odrazil do sita. Pozeral som na rozhodcu, či to myslí vážne… Asi pomenili pravidlá. Nič sa s tým už nedá robiť.

Hneď na úvod šampionátu hráte dva zápasy za dva dni. Čo robiť, aby ste ich zvládli čo najlepšie?
Program zápasov poznáme už veľmi dlho. Pripravovali sme sa na to. Treba si najmä dobre oddýchnuť. Pozrieme si zostrih zápasu Bielorusov a potom sa pripravíme na nedeľný zápas.

Ako sa vám pozdával výkon štvrtého útoku Dravecký, Viedenský, Lušňák?
Zaslúžia si pochvalu. Hrali fantasticky. Oni pre nás rozhodli zápas. Tlačili sa do bránky a všetci na čele s Vladom odohrali ozaj dobrý zápas. Nielen oni, ale všetci sme makali. Chceli sme vyhrať.

Ako vám chutil prvý gól na majstrovstvách sveta?
Fantastický pocit. Vždy sa veľmi teším z každého gólu. Nestrieľam ich totiž tridsať-štyridsať za sezónu. Som strašne rád, že som pomohol chalanom k tomu, aby sme vyhrali.

Hrali ste na sedem obrancov. Nerobili vám zmeny v dvojiciach problémy?
Nemáme s tým problém. Snažíme sa rozložiť sily, preto sme hrali na sedem bekov. Čaká nás veľa ťažkých zápasov. Máme systém na striedania, s trénerom sme dohodnutí, takže s tým nemáme problém.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Michal Sersen