Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Réway na izolačke, Ružička domov. Vůjtek vystaví ešte jednu stopku

Slováci hneď v úvodný deň pobytu v dejisku hokejových MS v Ostrave prišli o dvoch hráčov. Štefan Ružička, ktorý sa k tímu pripojil iba v utorok, má otlak na nohe a nedokázal si obuť korčule.

30.04.2015 18:08 , aktualizované: 19:46
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek.
debata

Vedenie tímu sa ho rozhodlo poslať domov, keďže zo zámoria sa očakáva príchod Tomáša Tatara a Tomáša Jurča. Martin Réway zostáva s tímom, po príchode do Česka však dostal zimnicu a prvý tréning vynechal.

„Réway mal už počas cesty v autobuse zimnicu a prvé príznaky chrípky, zostal na izbe a uvidíme večer, či a kedy sa zapojí do tréningu. Ak by uňho prepukla choroba, na prvé zápasy nenastúpi. Má individuálnu izbu, aby nenakazil niektorého zo spoluhráčov,“ uviedol lekár Ján Grauzel.

V slovenskom tíme zostanú počas prvých zápasov na turnaji na súpiske voľné miesta. „Tie sú pre Tatara s Jurčom,“ povedal asistent trénera Vladimír Országh. Slováci by mali od začiatku turnaja hrať na štyri útoky, to znamená, že po príchode opôr z Detroitu Red Wings ešte minimálne jeden hráč výpravu opustí. „Dobre počítate,“ reagoval na priamu otázku Országh.

„Tatar a Jurčo majú miesto v prvých dvoch päťkách, preto sme sa s Pištom (Ružičkom) museli rozlúčiť. To druhé meno si ešte musíme ujasniť,“ dodal.

Zo Slovákov ešte pokračuje v bojoch o Stanleyho pohár Marián Hossa, zdá sa však, že tréneri s jeho účasťou v Ostrave v prípade jeho rýchleho vypadnutia z play off, nepočítajú. „Príchodom Jurča a Tatara sa kruh uzatvára," naznačil Országh.

Na tréningu sa vo štvrtok predstavilo dovedna 20 korčuliarov a trio brankárov. Najväčšia hviezda tímu Marián Gáborík bol opäť v bielej formácii s Tomášom Kopeckým a Michelom Miklíkom, za nimi korčuľovala dvojica Andrej Meszároš s Adamom Jánošíkom.

Zloženie formácií na štvrtkovom tréningu Slovákov v Ostrave:

Biele dresy: Meszároš, Jánošík – Miklík, T. Kopecký, Gáborík
Červené dresy: J. Mikuš, Ďaloga – Daňo, Surový, Libor Hudáček
Čierne dresy: Baranka, Graňák – Dravecký, Viedenský, Lušňák
Modré dresy: Sersen, Jurčina – Bartovič, Bližňák, Pánik

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia