Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mamám ďakujeme za podporu, tvrdia svorne hokejisti Slovenska

Boja sa mamy o synov-hokejistov, alebo ich podporujú? Matky mali sviatok, a tak sme medzi reprezentantmi Slovenska urobili anketu a požiadali ich o odpovede na štyri otázky

11.05.2014 18:45
Tomáš Tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

1. Neodhovárala vás mama od hokeja? 2. Navštevuje vaše zápasy? 3. Akú najcennejšiu radu vám dala do života? 4. Čím jej urobíte najväčšiu radosť?

Ján Laco (brankár): 1. Nie, mama ma vždy podporovala v tom, čo som robil. Všetko bolo v poriadku. 2. Keď môže, tak vždy ma príde povzbudiť, zápasy navštevuje. Bola aj v Donecku. 3. Nejakú konkrétnu radu nepoviem, no rodičia nás vychovávali, ako uznali za vhodné – a vychovali nás dobre aj so súrodencami. 4. Keď sa počas sezóny ozveme, zavoláme si. To sú najvzácnejšie veci. A keď vidia vnučku.

Dávid Skokan (útočník): 1. Ani nie. Veľký výber nemala, pretože aj otec a brat hrávali hokej. Drží nám palce. 2. Nechodí, lebo momentálne pracuje v Rakúsku, ja pôsobím v Česku. Keď som začínal, bola neraz v hľadisku. Aj teraz ma pozorne sleduje. Keď sme v Poprade hrali prípravný zápas proti Fínsku, prišla tiež. 3. Aby som rešpektoval rodičov. 4. Najväčšiu radosť jej urobím, keď mám doma poriadok. (smiech).

Miroslav Šatan (útočník): 1. Keď som bol dieťa a bol som chorý, tiež ma to ťahalo na štadión. Mama s tým nesúhlasila, ale hokej vždy vyhral. Inak nie, podporovala ma. 2. Vždy keď môže, na hokejový zápas príde. 3. To by ste sa museli jej opýtať.

Tomáš Marcinko (útočník): 1. Nie, nikdy. Otec hrával hokej, chodievala sa naňho pozerať, podporovala ho, mňa podporuje tiež. Vie, ako to v hokeji chodí. Hokej mi nik nezakazoval, skôr naopak. 2. Hokej navštevuje a myslím, že mu aj rozumie. Videla veľa zápasov. 3. Radí mi často, lebo chce pre mňa to najlepšie. Vybrať jednu radu je ťažké, no všetky si vážim. 4. To by vám najlepšie povedala ona. O sebe takto nerád rozprávam.

Tomáš Tatar (útočník): 1. Nie, nie! Mamina mi pomáhala od začiatku aj s ocinom. Veľmi ma podporovali, musím jej hneď zablahoželať. 2. Na hokej chodieva, ako mu rozumie, neviem. Bola sa na mňa pozrieť aj v Detroite, vnímam jej veľkú podporu. 3. Byť slušný k ľuďom, mať v živote pokoru. 4. Keď strelím gól a keď vie, že som šťastný.

Marek Hrivík (útočník): 1. Mama ma nikdy neodhovárala od hokeja. Jej podporu si veľmi vážim, dúfam, že teraz je na mňa pyšná. 2. Na hokej chodieva, sleduje, ako sa mi darí v zámorí. Keď som hrával doma, bola na každom zápase. 3. Prízvukuje mi, aby som bol skromný, vážil si druhých a ostal na zemi. 4. Víťazstvami na tomto turnaji – a keď sa dostaneme čo najďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Laco #slovenská hokejová reprezentácia #Tomáš Tatar #Marek Hrivík #Miroslav Šatan #Tomáš Marcinko #MS v hokeji 2014 #David Skokan