Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS sa ešte nezačali a Slováci majú prvý primát na turnaji

Slovenská hokejová reprezentácia má pred začiatkom majstrovstiev sveta v bieloruskom Minsku zabezpečený už jeden primát.

09.05.2014 14:47
Vladimír Vůjtek Foto: ,
Tréner Slovenska Vladimír Vůjtek (uprostred) so svojimi zverencami..
debata (10)

Tím Vladimíra Vůjtka má najväčšiu priemernú výšku. Priemerný slovenský účastník šampionátu meria 187 cm. Najťažší sú domáci Bielorusi, ktorí vážia v priemere 90,72 kg. Priemerná hmotnosť tímu SR je 89 kg. Pozícia najvyššieho muža turnaja patrí s 203 cm Tylerovi Myersovi z Kanady, najnižšieho Nicolovi Fontanivemu z Talianska (165 cm). Najťažší je Bielorus Oleg Jevenko so 113 kg, najľahší Michail Rachmanov z Kazachstanu so 70 kg.

Vekovo najstarší tím na tohtoročných majstrovstvách sveta v hokeji má Kazachstan, najmladší Američania. Priemerný vek hráčov z bývalej republiky ZSSR je 30 rokov, u Američanov je to 24 rokov. Slováci sa predstavia s výberom, ktorého priemer je 26 rokov. Najstarším hráčom turnaja na súčasných súpiskách je 42-ročný Jaromír Jágr, o dva roky mladší je Tim Thomas z USA, 39 rokov majú Andrej Mezin a Miroslav Šatan. Najmladším účastníkom šampionátu je Švajčiar Kevin Fiala, ktorý má len sedemnásť rokov.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #najväčšia priemerná výška