Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vůjtek: Bodaj by sme mali o čo hrať až do konca

Po vydarenom zápase proti Francúzsku zvlhol slovenským hokejistom pušný prach. Už štyri duely sa trápia s vychýlenou muškou, čoho výsledkom sú tri prehry. Mrzia najmä tie, proti papierovo slabším tímom Lotyšsku a Rakúsku.

10.05.2013 19:27
Vladimír Vùjtek Foto: ,
Vladimír Vùjtek na lavičke počas zápasu Slovensko - Rakúsko.
debata (4)

„Na týchto súperov sme mali, ale nemôžeme zahadzovať jednu šancu za druhou a z každého brankára urobiť najlepšieho gólmana majstrovstiev sveta,“ smutne priznal v obkľúčení novinárov tréner Vladimír Vůjtek .

Z ostatných dvoch súbojov ste získali len bod. Nemáli sa vám to?
Samozrejme, očakávali sme, že ich bude oveľa viac. No zlyhávame v koncovke. V druhej tretine proti Rakúsku sme na bránku súpera vystrelili dvadsaťtrikrát, no prehrali sme ju. Je to smutné. Na druhej strane sme aspoň zlepšili obrannú hru. V poslednej tretine sme istili bod. Keby sme totiž prehrali v riadnom hracom čase, mohli by sme mať veľké problémy so záchranou.

V zostave ste urobili niekoľko zmien. Priniesli efekt?
Príliš nie, ale naši hráči sú skoro na rovnakej úrovni. Jožko Stümpel nehral, ale ťažko povedať, či tí, ktorí nastúpili namiesto neho, boli lepší. Kvalitnejších hráčov máme zranených alebo v NHL.

Videozostrih zo zápasu Slovensko - Rakúsko

Prečo ste v závere stiahli hru na tri formácie?
Štvrtá lajna je v zostave na to, aby uhrala nedostala gól, dopriala oddych prvým trom a zatlačila súpera do útočnej tretiny. Remizovali sme 1:1 pričom práve oni dostali gól, aj preto sme ich v závere stiahli.

Poznáte liek na žalostnú koncovku?
Hráč sa môže strelcom len narodiť. My ho naučíme systém, perfektnú obranu aj kombinačné akcie, ale dávať góly nie.

Doľahla na hráčov nečakaná prehra s Lotyšskom?
Myslím si, že nie. Zatiaľ čo prvý duel sme nezvládli po psychickej stránke, teraz to na lavičke od začiatku žilo.

Po piatich zápasoch máte na konte sedem bodov. S koľkými ste počítali?
S dvanástimi. Jednoznačne sme plánovali zdolať Lotyšsko i Rakúsko.

Ako ďaleko je vzdialené štvrťfinále?
Veľmi ďaleko, ale nevzdávame sa. Proti Fínsku sme odohrali výborný zápas a možno pre nás bude trochu výhoda hrať do otvorenej ruskej obrany. Boli by sme radi, keby sme mali až do posledného zápasu o čo hrať. Čaká nás silné Rusko, ktoré podľahlo Francúzsku a ďalší duel si už nemôže dovoliť podceniť.

4 debata chyba