Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

DJ Surový presedlal na slovenskú hudbu. Nabudila nás, potvrdil Šatan

Ukázali, že proti silným súperom sa im hrá lepšie. S nožom na krku zvládli duel proti nepríjemnej Amerike.

14.05.2013 15:10
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (3)

„Dosiahli sme veľmi cenné víťazstvo. Nebolo to ľahké, hrali sme proti veľmi silnému mužstvu, ktorého káder tvoria najmä hráči z NHL. Vnímali sme to, akoby nás čakalo osemfinále,“ vravel po stretnutí kapitán slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Ako veľmi vám pomohol úvodný gól v pätnástej sekunde?
Dodal nám najmä pokoj. Hneď, ako ho Branko strelil, povedal som si, že sa k nám konečne vrátilo šťastie. V predošlých dueloch sme mali veľa smoly, vedeli sme, že sa to raz musí zlomiť. Vďaka dobrému začiatku sme boli nabudení a až do konca hrali dobre s veľmi silným súperom.

Dostalo sa mužstvo výkonom proti USA už do optimálnej formy?
Uvidíme v ďalších dňoch. Turnaj je nesmierne vyrovnaný. Myslím si, že každý z ôsmich tímov, ktoré sa predstavia vo štvrťfinále, môže vyhrať celý šampionát. V play off budú určite aj nejaké prekvapenia a radi by sme boli toho súčasťou. Medzi víťazstvami a prehrami je veľmi malý rozdiel. Zahrali sme presne o ten rozdiel lepšie a vyplatilo sa. Dúfam, že na tejto vlne pôjdeme ďalej.

Aká atmosféra vládla v šatni pred dôležitým stretnutím?
Bola rovnaká, ako vždy. Výborná. Samozrejme, uvedomovali sme si situáciu, v akej sme boli. Vedeli sme, že musíme vyhrať.

Vraj vás nabudila aj zmena hudobnej produkcie v kabíne.
Áno. Prím tentoraz hrala slovenská hudba. Postaral sa o to Tomáš Surový a budeme v tom pokračovať.

Vnímali ste kritiku zo Slovenska?
Je niečo iné mať odbornú diskusiu s niekým, kto tomu rozumie, a vnímať hlasy frustrovaných fanúšikov. Ľudia sa nedokážu vžiť do toho, ako to v kabíne žije, že všetci bojujeme a niektorí hrajú aj napriek zraneniam. Dôležité je len to, ako sa ku každému zápasu postavíme. Som spokojný, ako sme na to odpovedali a vyhrali.

Čo by mohlo platiť na súpera vo štvrťfinále?
Máme dva dni na to, aby sme si oddýchli a pripravili na na play off. Asi budeme hrať proti Fínom. V základnej skupine sme proti nim odohrali dobrý zápas, len sme nestrelili góly. Dúfam, že sme si nejaké ušetrili na štvrtok. Ak premeníme šance, môžeme uspieť.

3 debata chyba