Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DJ Surový presedlal na slovenskú hudbu. Nabudila nás, potvrdil Šatan

Ukázali, že proti silným súperom sa im hrá lepšie. S nožom na krku zvládli duel proti nepríjemnej Amerike.

14.05.2013 15:10
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata (3)

„Dosiahli sme veľmi cenné víťazstvo. Nebolo to ľahké, hrali sme proti veľmi silnému mužstvu, ktorého káder tvoria najmä hráči z NHL. Vnímali sme to, akoby nás čakalo osemfinále,“ vravel po stretnutí kapitán slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Ako veľmi vám pomohol úvodný gól v pätnástej sekunde?
Dodal nám najmä pokoj. Hneď, ako ho Branko strelil, povedal som si, že sa k nám konečne vrátilo šťastie. V predošlých dueloch sme mali veľa smoly, vedeli sme, že sa to raz musí zlomiť. Vďaka dobrému začiatku sme boli nabudení a až do konca hrali dobre s veľmi silným súperom.

Dostalo sa mužstvo výkonom proti USA už do optimálnej formy?
Uvidíme v ďalších dňoch. Turnaj je nesmierne vyrovnaný. Myslím si, že každý z ôsmich tímov, ktoré sa predstavia vo štvrťfinále, môže vyhrať celý šampionát. V play off budú určite aj nejaké prekvapenia a radi by sme boli toho súčasťou. Medzi víťazstvami a prehrami je veľmi malý rozdiel. Zahrali sme presne o ten rozdiel lepšie a vyplatilo sa. Dúfam, že na tejto vlne pôjdeme ďalej.

Aká atmosféra vládla v šatni pred dôležitým stretnutím?
Bola rovnaká, ako vždy. Výborná. Samozrejme, uvedomovali sme si situáciu, v akej sme boli. Vedeli sme, že musíme vyhrať.

Vraj vás nabudila aj zmena hudobnej produkcie v kabíne.
Áno. Prím tentoraz hrala slovenská hudba. Postaral sa o to Tomáš Surový a budeme v tom pokračovať.

Vnímali ste kritiku zo Slovenska?
Je niečo iné mať odbornú diskusiu s niekým, kto tomu rozumie, a vnímať hlasy frustrovaných fanúšikov. Ľudia sa nedokážu vžiť do toho, ako to v kabíne žije, že všetci bojujeme a niektorí hrajú aj napriek zraneniam. Dôležité je len to, ako sa ku každému zápasu postavíme. Som spokojný, ako sme na to odpovedali a vyhrali.

Čo by mohlo platiť na súpera vo štvrťfinále?
Máme dva dni na to, aby sme si oddýchli a pripravili na na play off. Asi budeme hrať proti Fínom. V základnej skupine sme proti nim odohrali dobrý zápas, len sme nestrelili góly. Dúfam, že sme si nejaké ušetrili na štvrtok. Ak premeníme šance, môžeme uspieť.

3 debata chyba