Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chceme prekvapiť, tvrdí Staňa

Proti Rusku dostal voľno, nahradil ho Jaroslav Janus, ale v kľúčovom stretnutí proti USA sa vracia do bránky.

14.05.2013 08:18
Rastislav Staňa Foto: ,
Rastislav Staňa počas tréningu.
debata (1)

Slovenská jednotka Rastislav Staňa si uvedomuje, že na jeho pleciach leží veľká zodpovednosť. Musí podržať mužstvo v súboji proti doteraz výborne hrajúcim Američanom. „Do tohto zápasu dáme všetko,“ tvrdí gólman CSKA Moskva.

Aká vládne v kabíne nálada pred posledným zápasom v skupine?
Dostali sme sa do neľahkej situácie. Musíme zdolať lídra našej skupiny. Tento turnaj je však taký vyrovnaný, že všetko je možné. Zrodilo sa tu už viac nečakaných výsledkov a o jeden sa chceme postarať aj my. Ak predvedieme takú hru ako v nedeľu proti Rusku, tak máme šancu. Uvidíme, ako to dopadne.

V nedeľu proti Rusom ste nechytali. Padol vám oddych vhod?
Šlo o zámer trénerov, aby som si trošku oddýchol a zároveň dali šancu Jarovi. Keďže mu zápas, bohužiaľ, nevyšiel, tak idem späť. Nie že by chytal zle, ale prehrali sme. Ak by sme nad Rusmi vyhrali, iste by zostal v bránke on. Všetko teraz dáme do zápasu proti USA, nezostáva nám nič iné, ako vyhrať.

Nebudete mať problém s tým, že zápas začína už krátko poobede miestneho času?
Aj v Rusku niekedy hráme skoro. Napríklad v Chabarovsku o dvanástej na obed. Preto som na to pripravený. Pochopiteľne, je to trochu iné. Vynecháme rozkorčuľovanie, ale niektoré hráči ho ani nemajú radi, takže to nepovažujem za veľký problém.

Budete sledovať zápasy vašich konkurentov v boji o postup do štvrťfinále?
Výsledky si určite pozriem, ale zápasy sledovať nebudem. Sústreďujem sa len na náš zápas. Čo sa stane v ostatných zápasoch aj tak neovplyvníme. Budem však dúfať, že výsledky budú pre nás priaznivé.

1 debata chyba