Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti USA sa do bránky vráti Staňa, pri Šatanovi dostane miesto Bartek

Slovenská hokejová reprezentácia nastúpi na utorňajší záverečný zápas v helsinskej základnej skupine na svetovom šampionáte proti USA s menšími zmenami v zostave.

13.05.2013 15:12
Rastislav Staňa Foto: ,
Rastislav Staňa počas tréningu v Hartwall Areene.
debata (10)

„Do bránky pôjde Rastislav Staňa, na striedačke bude pripravený Július Hudáček. Martin Bartek sa presunie k Miroslavovi Šatanovi a Petrovi Ölveckému. Do obrany sa po treste vracia aj Mezei, budeme hrať so všetkými zadákmi, ktorých máme,“ zhrnul zmeny po pondelkovom tréningu na vedľajšej ploche Hartwall Areeny reprezentačný kormidelník Vladimír Vůjtek. Brankár Július Hudáček sledoval doterajší priebeh šampionátu z tribúny.

Na Slovákov čaká zápas, ktorý má pre nich netypický začiatok. Prvé buly padne už o 12.15 h miestneho času (11.15 SELČ). Skorému úvodu súboja sa prispôsobí aj program dňa. „Raňajky musíme spojiť s obedom. O desiatej predpoludním pôjdeme už na štadión a budeme sa pripravovať na zápas. Rozcvičku absolvujeme v hale, máme na to dve hodiny. Hráči sú zvyknutí na ranné tréningy, nemal by to byť preto problém,“ povedal Vladimír Vůjtek.

Na pondelkovom tréningu, ktorý mohol byť pre hráčov SR aj posledným v sezóne, bolo vidieť aj trochu napätia. Hokejisti však svorne tvrdia, že chcú proti Američanom zabojovať o čo najlepší výsledok. Šanca na postup do štvrťfinále však záleží aj od výsledkov iných súbojov.

„Sme radi, že chcú chlapci podať dobré výkony aj v poslednom zápase v základnej skupine. Vôbec nevieme, ako sa situácia vyvinie. Nebudeme to vedieť ani po našom zápase. Musíme dať do neho všetko, aby sme potom neľutovali, že sme sa nepobili o body, ktoré by mohli znamenať postup,“ doplnil Vladimír Vůjtek, ktorý sa chystal sledovať popoludňajší duel Lotyšska s Francúzskom a držať palce pobaltskému výberu. Utorňajší duel medzi Nemeckom a Francúzskom si pozrie v závislosti od slovenského výsledku.

10 debata chyba