Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Janus: Tretí gól beriem na seba

Veľmi smutný opúšťal ľad po stretnutí proti Rusku brankár Jaroslav Janus.

12.05.2013 22:30
Jaroslav Janus, hokej MS Foto: ,
Jaroslav Janus v zápase proti Rusku.
debata (7)

Viackrát, najmä v prvej tretine, podržal spoluhráčov, ale tretí ruský gól šiel na jeho tričko.

„Veľmi ma to mrzí. Taký smoliarsky gól by som nemal dostať a už vôbec nie na majstrovstvách sveta,“ priznal dvadsaťtriročný gólman, ktorý na šampionáte po prvý raz dostal dôveru trénera Vladimíra Vůjteka od začiatku.

V čom boli Rusi lepší?
Dali viac gólov. Šancí bolo na oboch stranách približne rovnako, ale oni strelili tri góly a my len jeden.

Ako hodnotíte výkon mužstva?
Podali sme dobrý výkon, boli sme Rusom vyrovnaný súper. Škoda dvoch gólov v druhej tretine po našich chybách a všetko zavŕšil smoliarsky gól v tretej časti. Mrzí ma to. Ukázali sme, že sa dá hrať aj proti Rusom. Dávali sme si pozor na ich kľúčových hráčov. Škoda, naozaj škoda. Ešte máme jednu šancu proti Amerike. Verím, že to bude opäť vyrovnaný zápas a vyhráme ho.

Čo sa stalo pred tretím gólom?
Puk som videl. Nejako sa však zle odrazil od ľadu a prepadol mi dnu. Musím si to pozrieť na videu. Taký smoliarsky gól by som nemal dostať a najmä na takom významnom podujatí, ako sú majstrovstvá sveta. Veľmi ma to mrzí.

Bol tretí gól rozhodujúcim okamihom súboja?
Myslím si, že áno. Je veľký rozdiel, či prehrávate o gól alebo dva. Beriem to na seba. Škoda len, že sme neboli lepší v koncovke. S jedným gólom sa ťažko vyhráva. Musíme sa dať dokopy pred duelom proti USA. Proti silným tímom sa nám hrá lepšie, potvrdili sme to aj s Ruskom.

Slovenko - Rusko vo videoskratke

Ako ste sa cítili v bránke?
Spočiatku som sa cítil dobre, ale v tretej tretine mi nejako vypadávali puky. Nevyšlo mi to. Tretí gól výrazne ovplyvnil zápas…

Čo očakávate od duelu proti USA?
Budeme opäť hrať defenzívny systém a snažiť sa zachytávať ich v strednom pásme, čo sa nám proti slabším súperom príliš nedarilo. Nie sme tím, ktorý vie útočiť, lepšie nám ide bránenie.

7 debata chyba