Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Oslavy na obed? Sme v práci, sťažovali sa švédski fanúšikovia

Švédski hokejisti oslavovali zisk titulu majstrov sveta kráľovsky.

20.05.2013 15:47
MS hokej, Švédi Foto: ,
Švédski fanúšikovia oslavujú s hráčmi titul majstra sveta v hokeji.
debata

V noci z nedele na pondelok veľa nenaspali, po poslednej siréne po finálovom víťazstve 5:1 nad Švajčiarskom začali oslavy majstrovského titulu priamo na ľade v štokholmskej hale Globen. Oficiálne pokračovanie sa konalo v pondelok ráno. Hokejový tím pozval na raňajky švédsky kráľ Carl Gustaf, ktorého rodina patrí medzi veľkých športových fanúšikov. „Kráľ nám zablahoželal k úspechu. Bol neuveriteľne šťastný, že sme získali zlaté medaily,“ povedal pre Sportbladet útočník Henrik Tallinder.

Kráľ neprijíma hokejové výbery vo svojom paláci často. Návšteva sa natiahla. Hokejisti sa stretli aj s ďalšími členmi kráľovskej rodiny. V nedeľu v hale Globen ich priamo v hľadisku podporoval 34-ročný princ Carl Philip. Hráči venovali svojmu panovníkovi dres s podpismi. „Nie je to každodenná záležitosť. Bola to veľká zabáva. Doteraz som podobné návštevy videl iba na obrázkoch v televízii a v časopisoch,“ doplnil Henrik Tallinder.

Celý tím sa potom presunul do Kráľovských záhrad, kde sa podobne ako v roku 2006 uskutočnila oslava s fanúšikmi. Pre prijatie v paláci sa ceremónia začala s meškaním. Mnohí fanúšikovia kritizovali, že sa začala už na poludnie, keď boli ešte v práci. Švédska hokejová federácia to ospravedlňovala tým, že mnohí hráči mali na pondelkový večer naplánované už iné povinnosti.

Na pódiu privítalo celý tím v žltých dresoch s troma korunkami na hrudi a zlatými prilbami na hlavách odhadom 20-tisíc ľudí. „Mnohí hráči boli tri týždne mimo domova a na pondelok mali naplánované cesty za rodinami do Severnej Ameriky. Urobili sme oslavu skôr, aby si ju mohli aj oni vychutnať. Máme veľký rešpekt pred rodinami hokejistov. Je úžasné, koľko napokon prišlo ľudí,“ uviedol pre Sportbladet prezident Švédskej hokejovej federácie Christer Englund.

debata chyba