Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa o rok stretnú s Čechmi, Švédmi či Kanadou

Hokejisti Švédska sa bez ohľadu na výsledok nedeľňajšieho finálového duelu na 77. majstrovstvách sveta proti Švajčiarsku stanú po šampionáte novým lídrom dlhodobého rebríčka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

19.05.2013 19:37
slovensko, usa, jurčina, záborský, vydarený,... Foto: ,
Milan Jurčina, René Vydarený a Tomáš Záborský sa radujú z gólu v sieti USA na MS 2013.
debata (2)

Švédi sa na prvé miesto posunú zo štvrtej pozície spred roka. Na druhej priečke zostanú Fíni, tretia pozícia bude patriť minuloročným lídrom Rusom. Nasledovať budú Česi, Kanaďania, Američania, Švajčiari a na 8. mieste Slováci.

Na základe rebríčka IIHF je známe už aj zloženie základných skupín pre nasledujúci svetový šampionát, ktorý sa uskutoční v bieloruskom Minsku. V A-skupine by sa mali Slováci stretnúť so Švédmi, Čechmi, Kanaďanmi, Nórmi, Dánmi, Francúzmi a nováčikom z Talianska. V B-skupine sa okrem domácich Bielorusov predstavia aj Fíni, Rusi, Američania, Švajčiari, Nemci, Lotyši a Kazachovia. Definitívnu podobu základných skupín pre MS 2014 ešte musia potvrdiť organizátori.

Rebríček IIHF po MS 2013:
1. Švédsko, 2. Fínsko, 3. Rusko, 4. Česko, 5. Kanada, 6. USA, 7. Švajčiarsko, 8. Slovensko, 9. Nórsko, 10. Nemecko, 11. Lotyšsko, 12. Dánsko, 13. Francúzsko, 14. Bielorusko, 15. Rakúsko, 16. Kazachstan, 17. Slovinsko, 18. Taliansko, 19. Maďarsko, 20. Ukrajina

Zloženie základných skupín na MS 2014 podľa rebríčka IIHF:
A-skupina: Švédsko, Česko, Kanada, Slovensko, Nórsko, Dánsko, Francúzsko, Taliansko
B-skupina: Fínsko, Rusko, USA, Švajčiarsko, Nemecko, Lotyšsko, Bielorusko, Kazachstan

2 debata chyba