Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anketa: Ako hodnotíte účinkovanie Slovenska na MS 2013?

Ako hodnotia výsledky hokejistov na MS v Helsinkách osobnosti? Prečítajte si ich názory.

17.05.2013 20:30
Zdeno Cíger Foto:
Zdeno Cíger, legenda slovenského hokeja.
debata (5)

Juraj Mikúš (útočník Slovana Bratislava, strieborný medailista z MS 2012): Základný cieľ sme splnili. Prehra s Fínskom 3:4 však môže mrzieť ďaleko viac, ako keby sme ten zápas prehrali napríklad 0:4. Rozhodol zaspatý začiatok a potom jedna chybička za stavu 3:3… Na týchto majstrovstvách sveta sme odohrali dobré aj horšie zápasy a nevyhli sa výkyvom. Súhra okolností nám zahrala do kariet a my sme to využili. Zápas o postup do štvrťfinále proti USA sme potom pevne chytili do rúk. Kým neprišiel k reprezentácii tréner Vůjtek, štyri roky sme nepostúpili do štvrťfinále. Teraz dvakrát za sebou. Ak to berieme z tohto pohľadu, a navyše s veľkými zmenami v mužstve oproti minulému roku, tak tohtoročné štvrťfinále bol náš úspech.

Oto Haščák (bývalý reprezentant ČSSR a SR, bronzový zo ZOH 1988): Vypadli sme vo štvrťfinále, ale cieľ bol splnený. Videl som len posledné dva zápasy nášho tímu, chlapci ich odohrali na úrovni. S Američanmi podal brankár Staňa možno životný výkon, proti Fínom sme vo štvrťfinále odohrali najlepší zápas na šampionáte. Mladí hráči celkovo nesklamali, starší predviedli maximum. Pri súčasnej vyrovnanosti svetového hokeja je účasť vo štvrťfinále možno až nad našu úroveň. V tej istej fáze turnaja sa lúčili aj oveľa silnejší Kanaďania či Rusi. A pozrite sa, kde sú dnes Švajčiari. Možno to ukazuje cestu, akou sa bude uberať svetový hokej do budúcnosti.

Róbert Švehla (bývalý reprezentant ČSSR a SR, bronzový medailista zo ZOH 1992 a MS 2003): "Dosiahli sme to, na čo sme mali. Netreba zabúdať, že sme dali možnosť hrať siedmim – ôsmim nováčikom, čo taký počet zrejme nemalo žiadne iné mužstvo. Zapracovali sme do reprezentácie nových a najmä mladých hráčov a posunuli sme sa dopredu v budovaní tímu. Určite vidím naše vystúpenie pozitívne. Roky sme boli závislí na piatich – šiestich hráčoch z NHL, ale dnes je ten okruh hokejistov pre majstrovstvá sveta širší. Tento rok nám najmä v obrane chýbali niekoľkí kvalitní hráči, ale chytili sa nové tváre. Znamená to, že na budúci rok budeme mať starších kým nahradiť.

Zdeno Cíger (bývalý reprezentant ČSSR a SR, bronzový medailista z MS 1989 1990 a 2003): Úplne ideálne to z našej strany nebolo, ale nemali sme ani také silné mužstvo ako vlani. Nevyšli nám papierovo slabší súperi, čo hráčov určite mrzí, ale v dôležitých zápasoch sa im nedá uprieť bojovnosť a snaha. Škoda posledného zápasu s Fínmi. Ak by nám tam padol jeden gólik navyše namiesto tých žŕdok a zvíťazili sme, asi by sme to hodnotili ako veľký úspech. Odohrali sme však kvalitné štvrťfinále, a to sa ráta.

5 debata chyba