Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Staňu mrzí, že nepomohol mužstvu v dôležitej chvíli

Fínskemu hurikánu, ktorý sa prevalil v prvej tretine cez slovenskú defenzívu, sa snažil zabrániť zubami-nechtami, ale tri puky si napokon našli cestu za jeho chrbát.

17.05.2013 08:57
Staňa, Aaltonen Foto: ,
Rastislav Staňa čelí strele fínskeho útočníka Juhamattiho Aaltonena.
debata (2)

Brankár Rastislav Staňa bol na svetovom šampionáte v Helsinkách oporou slovenskej hokejovej reprezentácie. Aj vo štvrťfinále vyriešil niekoľko zložitých situácií. Slovákom nevyšla prvá tretina bitky s Fínmi, ktorú prehrali 0:3. Vrátili sa síce do boja o víťazstvo, ale napokon sa po úspechu 4:3 radovali domáci.

"Škoda prvej tretiny. Absolútne neviem, čo sa stalo. Fíni nás točili, mali aj presilovky a mohli dať viac gólov. Počas prestávky sme si povedali, že hráme vo štvrťfinále a nemôžeme sa ľahko vzdať. Dostali sme sa do zápasu, nastrelili nejaké žŕdky. Len škoda, že sme nepridali viac gólov. Po vyrovnaní sme boli na koni, ale jedna chyba rozhodla zápas,“ hodnotil Rastislav Staňa.

Slováci mali po strelení prvého gólu prevahu, smerom dopredu boli aktívnejší. Fíni sa stiahli a v defenzíve nevedeli, čo presne majú hrať. Dostali sa pod tlak a slovenské vedenie viselo na vlásku. Napokon sa však šťastena priklonila na stranu Suomi. "Škoda, že som v dôležitej chvíli nepomohol mužstvu dobrým zákrokom,“ hovoril Staňa o momente zo 49. min a rozhodujúcom fínskom zásahu z hokejky Aaltonena.

Gólman CSKA Moskva nastúpil na šampionáte v siedmich zápasoch SR, absentoval len v zápase s Ruskom (1:3). Celkovo strávil v bránke 381:54 min a mal 90,53 % úspešnosť zákrokov. Štvrťfinálová prehra ho veľmi mrzela. "Keby sme dostali debakel, potom by to tiež nebolo jednoduché, ale nie také ťažké ako teraz. Toto nás veľmi mrzí, keďže sme mali Fínov na kolenách,“ doplnil Rastislav Staňa.

2 debata chyba