Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďania skladajú tím na MS. Nechýbajú Stamkos, Giroux či Staalovci

Tréner kanadskej hokejovej reprezentácie Lindy Ruff už dáva dokopy výber pre majstrovstvá sveta, ktoré sa od 3. mája uskutočnia v Štokholme a v Helsinkách.

26.04.2013 11:27
Kanada Stamkos Foto:
Steven Stamkos v drese Kanady.
debata

Predstaviteľom Kanadskej hokejovej federácie Hockey Canada podľa webu TSN zatiaľ prisľúbilo účasť trinásť hokejistov. Na šampionáte by sa v drese s javorovým listom na prsiach mali predstaviť útočníci Steven Stamkos z Tampy Bay, Taylor Hall a Jordan Eberle z Edmontonu, Claude Giroux, Matt Read a Wayne Simmonds z Philadelphie, Eric a Jordan Staalovci z Caroliny, Ryan O'Reilly a Matt Duchene z Colorada.

Spomedzi obrancov už súhlas so štartom mali vysloviť Luke Schenn z Philadelphie a Brian Campbell z Floridy. Do bránky môže Ruff počítať s Devanom Dubnykom z Edmontonu.

Ďalších hráčov by mal realizačný tím osloviť v nasledujúcich dňoch, základná časť NHL vyvrcholí v nedeľu zápasom medzi Bostonom a Ottawom. Svetový šampionát bude posledným veľkým turnajom pred zimnými olympijskými hrami 2014 v Soči. Kanaďania budú hrať v skupine v Štokholme.

debata chyba