Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Voráček, Hudler, Červenka...Čechov možno na MS posilní tucet hráčov z NHL

Pôvodne to vyzeralo, že na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta vo Fínsku a Švédsku bude mať česká reprezentácia len štyroch alebo piatich hráčov z NHL.

24.04.2013 16:32
vorace, bishop Foto: ,
Jakub Voráček z Philadelphie pred brankárom Ottawy Benom Bishopom.
debata

Najnovšie správy však hovoria o dvojnásobnom počte. Česko bude na svetovom šampionáte v Helsinkách a Fínsku reprezentovať dokonca možno až dvanásť hokejistov z kanadsko-americkej súťaže. Tréner Alois Hadamczik zverejní nomináciu po nedeľňajšom stretnutí proti Rusku v rámci Euro Hockey Tour.

Základná časť NHL sa skončí nedeľňajším dohrávaným duelom medzi Bostonom a Ottawou. „Medvede“ už majú istú účasť v play-off, „senátori“ stále bojujú o umiestnenie znamenajúce postup do vyraďovacích bojov. Ottawa je vo Východnej konferencii na siedmej pozícii s rovnakým bodovým ziskom ako ôsmi New York Rangers, o bod menej majú na konte hokejisti Winnipegu.

V Ottawe pôsobí útočník Milan Michálek, dres Jets si oblieka brankár Ondřej Pavelec. Štart na MS potvrdil najproduktívnejší Čech v tomto skrátenom ročníku NHL Jakub Voráček z Philadelphie. Kouč Hadamczik po návrate z inšpekčnej cesty v zámorí vyhlásil, že počíta aj s floridskou dvojicou Filip Kuba, Tomáš Fleischmann. „Ak sa nestane nič neočakávané, obaja prídu,“ cituje špecializovaný portál hokej.cz slová Hadamczika. Účasť potvrdil aj obranca Colorada Jan Hejda. „Rozprával som sa s ním, chce prísť. Hejdu som mal už na šampionáte v Rige v roku 2006, ja to skúsený bek, ktorý sám prejavil záujem. To je pre nás dôležitý signál,“ doplnil kormidelník úradujúcich bronzových medailistov z lanského šampionátu.

V Štokholme, kde Česi odohrajú zápasy v základnej skupine, by sa mohli predstaviť aj Ladislav Šmíd (Edmonton), Zbyněk Michálek (Phoenix), Radim Vrbata, Martin Hanzal (obaja Phoenix), Jiří Tlustý (Carolina), Roman Červenka a Jiří Hudler (obaja Calgary). Skúsenému duu z New Jersey Devils Patrik Eliáš, Marek Židlický po tejto sezóne skončí platnosť zmlúv, preto zrejme neposilnia Čechov. „Obom hráčom ponúkneme poistenie, tím by bol s nimi silnejší. Mám o nich veľký záujem, ale chápem ich postoj. My im poskytneme garanciu, aby do toho mohli ísť. Som optimista, kým existuje šanca, nechcem to vzdať,“ uzavrel pre hokej.cz Alois Hadamczik.

Možné posily Čechov z NHL:
Brankár: Ondřej Pavelec (Winnipeg)
Obrancovia: Filip Kuba (Florida), Ladislav Šmíd (Edmonton), Zbyněk Michálek (Phoenix), Jan Hejda (Colorado)
Útočníci: Jakub Voráček (Philadelphia), Jiří Tlustý (Carolina), Tomáš Fleischmann (Florida), Radim Vrbata, Martin Hanzal (obaja Phoenix), Roman Červenka, Jiří Hudler (obaja Calgary)

debata chyba