Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Česka Plekanec: Prehru so Slovenskom beriem na seba!

Kapitán českých hokejistov Tomáš Plekanec zobral semifinálovú prehru so Slovenskom (1:3) na majstrovstvách sveta v Helsinkách na seba. Jeho Krížnu prihrávku v útočnom pásme pri presilovke vystihol Michal Handzuš a vysunul do úniku Miroslava Šatana, ktorý gólom v oslabení zabezpečil svojmu tímu vedenie 2:1.

20.05.2012 12:41
Tomáš Plekanec Foto:
Sklamaný Tomáš Plekanec.
debata (8)

„Bohužiaľ rozhodla moja chyba. Vedel som, že je zle. Stále som si hovoril, že je dosť času a hádam to tam ešte padne. Mali však obranu totálne zabetónovanú a mne v tej chvíli bolo jasné, že to bude strašne ťažké,“ povedal novinárom Plekanec, ktorý je so siedmimi bodmi za gól a šesť asistencií najproduktívnejším českým hráčom na šampionáte.

Cez defenzívny val Slovákov sa Česi ťažko presadzovali, a keď sa aj dostali do šance, tak ich s výnimkou strely Michaela Frolík z 31. minúty vychytal brankár Ján Laco. „Hrali v obrane veľmi dobre, mali to tam poskladané. Bojovali, hrali dobre a tímovo,“ ocenil výkon Slovenska Plekanec, ktorému fandila v hľadisku manželka Lucie Vondráčková aj s polročnom synom Matejom.

Zatiaľ čo vo štvrtok v Štokholme dokázali Česi prejsť po výbornom výkone cez domácich Švédov so zostavou plnou hviezd z NHL, partia slovenských bojovníkov len so štyrmi posilami z prestížnej zámorskej súťaže pod taktovkou českého trénera Vladimíra Vůjteky bola nad ich sily.

„To boli úplne neporovnateľné zápasy. Slováci boli v štyria na modrej čiare, nedostali sme sa cez nich, ako sme potrebovali a ako sme mali. Všetci sme makali na doraz, ale bohužiaľ, tá moja chyba rozhodla,“ zopakoval Plekanec.

Vicemajster sveta z roku 2006 z Rigy a držiteľ bronzu z vlaňajška z Bratislavy na vysnívané zlato nedosiahne, ale verí, že tím nechá v boji o tretie miesto s Fínskom na ľade všetky zostávajúce sily. „Na finále to nevyšlo, ale zase pôjdeme na doraz. Snáď to dokážeme,“ dodal dvadsaťdeväťročný odchovanec Kladna.

8 debata chyba