Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko bude aj o rok v Helsinkách, na ZOH 2014 aj s Ruskom

Slovenská hokejová reprezentácia bude aj na budúci rok hrať na svetovom šampionáte v základnej skupine v Helsinkách. Vyplýva to z rebríčka IIHF, ktorý sa už po nedeľňajších záverečných zápasoch na 76. majstrovstvách sveta na čelných priečkach nebude meniť.

19.05.2012 23:21
slovaci, hymna Foto:
Slovenskí hokejisti.
debata

Slováci sa v renkingu posunuli z 10. na 6. miesto. Na budúci rok nastúpi Slovensko v základnej skupine proti Fínsku, Česku, USA, Nemecku, Lotyšsku, Francúzsku a Rakúsku. V štokholmskej skupine sa predstavia Rusko, Švédsko, Kanada, Nórsko, Švajčiarsko, Dánsko, Bielorusko a Slovinsko. Na rozdiel od tohto roka sa na 77. MS uskutočnia semifinálové stretnutia a zápasy o umiestnenie vo švédskej metropole.

Po sobotňajších semifinále už pozná Slovensko aj svojich súperov v základnej skupine na zimných olympijských hrách v roku 2014 v Soči. Mužstvo spod Tatier sa predstaví v A-skupine proti Rusku, USA a rebríčkovo najhoršie postupujúcemu mužstvu z kvalifikácie. V B-skupine sa na ZOH 2014 predstavia Fínsko, Kanada, Nórsko a rebríčkovo druhý najlepšie postavený kvalifikant, v C-skupine Česko, Švédsko, Švajčiarsko a najlepší z tímov z kvalifikácie.

Na 1. miesto rebríčka IIHF sa po MS 2012 vrátia Rusi, ktorí boli najvyššie aj po vlaňajšom šampionáte na Slovensku. Druhí budú Fíni, ktorým sa v Helsinkách nepodarilo obhájiť majstrovský titul. Oproti poslednému oficiálnemu renkingu si polepšia Česi, ktorí postúpia z 5. na 3. pozíciu.

Zloženie základných skupín na MS 2013:
Skupina v Štokholme:
Rusko, Švédsko, Kanada, Nórsko, Švajčiarsko, Dánsko, Bielorusko, Slovinsko
Skupina v Helsinkách: Fínsko, Česko, Slovensko, USA, Nemecko, Lotyšsko, Francúzsko, Rakúsko
Zloženie základných skupín na ZOH 2014:
A-skupina:
Rusko, Slovensko, USA, kvalifikant 3
B-skupina: Fínsko, Kanada, Nórsko, kvalifikant 2
C-skupina: Česko, Švédsko, Švajčiarsko, kvalifikant 1.

debata chyba