Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mezin bol psychicky na dne. Nespal celé noci, vraví manažér Bieloruska

Nečakaný odchod brankára Andreja Mezina od bieloruskej hokejovej reprezentácie pred zápasom so Slovenskom na majstrovstvách sveta v Helsinkách stále ostáva zahalený rúškom tajomstva.

24.05.2012 14:42
Andrej Mezin Foto:
Andrej Mezin.
debata

Mezin sa z večera na ráno zbalil a odcestoval z fínskej metropoly do Minska. Vedenie bieloruskej výpravy o jeho odchode počas svetového šampionátu mlčalo. Za Mezinovým krokom môžu byť aj psychické problémy, keďže v zápasoch s Kazachstanom a USA inkasoval dva lacné góly a mnohí sa mu za ne vysmievali.

„Po debate s Andrejom som pochopil, že ním lomcovali emócie. Smútil nad svojím výkonom, celé noci nespal. Brankárom nie vždy vyjde zápas, dostanú aj kuriózne góly. Mezin sa dostal do zložitej psychickej situácie. Nesmieme však zabúdať, čo dosiahla reprezentácia, keď bol jej veľkou oporou, keď sa dostal do elitnej šestky turnaja, či keď ho vyhlásili za najlepšieho brankára šampionátu. Andrej je veľkým bieloruským športovcom. Reprezentačný tréner Kari Heikkilä ho určite nebude trestať. Nebudem však hovoriť za vedenie Dynama Minsk, či mu dá šancu aj v budúcej sezóne,“ povedal pre Goals.by generálny manažér reprezentácie Bieloruska Vladimir Safonov.

Bielorusom svetový šampionát nevyšiel podľa predstáv. Mužstvo s veľkými ambíciami napokon obsadilo v Helsinkách až 14. miesto.

debata chyba