Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako to vidím ja: Hokejisti poslali odkaz

VLADISLAV BALÁŽ: Pobláznili ste národ! Hrali ste hokej, ktorý všetkých bavil a tešil. Priniesli ste medailu. Vrátili ste slovenskému hokeju kredit a lesk. Chlapci, klobúk dole. Gratulujem!

21.05.2012 20:04
Vladislav Baláž Foto:
Vladislav Baláž.
debata

Obdivuhodný turnaj. Našich hokejistov nepoložilo nič. Až posledné desiatky minút na majstrovstvách sveta. Rusi prešli turnajom famózne. Bez jedinej prehry. Slovensko má nových hokejových hrdinov. Náš hokej tiež našiel po rokoch trénera – ,,obroditeľa". Je ním Vladimír Vůjtek. V nedeľu sa v našej krajine zastavil čas. Večerné finále MS sledoval každý. Presne ako pred desiatimi rokmi.

Verím, že chalani svojím úspechom poslali odkaz. Odkaz mladej generácii chlapcov. Tým, ktorých slovenský hokej potrebuje najviac. Deti si dúfam v našich hokejistoch počas majstrovstiev sveta našli svoje športové vzory. Idoly, ktorým sa teraz budú chcieť podobať. Hádam v nich veľké víťazstvá obľúbených hokejistov vzbudili túžbu dosiahnuť niečo podobné. To by znamenalo odložiť na čas počítač, herné konzoly. Ulice a ihriská by sa opäť mohli zaplniť mladými športovcami. Presne ako kedysi. Učitelia telesnej výchovy by mali zrazu na svojich hodinách koho učiť. Športovanie by začalo chutiť. Znie to možno ako sci-fi, ale osobne by som si obrat veľmi prial. Pevne verím, že nešťastným hokejovým trénerom mládeže čoskoro pribudnú v tímoch noví hokejoví adepti. Iba tak môže hokej v našej krajine napredovať.

Budem zvedavý, ako tento úspech ovplyvní slovenský hokej. V dobe, ktorá hokeju a športu celkovo nepraje. Zmení sa teda niečo? Zlato z Göteborgu slovenský hokej nenaštartovalo. Skor naopak.

debata chyba