Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský: Je to megaúspech. Klobúk dole, tvrdí Marián Hossa

Anketa: Čo hovoríte na vystúpenie Slovenska na šampionáte?

20.05.2012 22:59
slovenská radosť Foto:
Radosť Slovákov po prvom góle z hokejky Cháru.
debata
 Martin Štrbák: Foto: Ľuboš Pilc
Martin Štrbák  Martin Štrbák:

** Martin Štrbák:**
Chalani predviedli spanilú jazdu. Prvé dva zápasy prehrali, po nich však nasledoval obrovský obrat. Ich výkon rástol od zápasu k zápasu. Priamo sa kvalifikovali na olympijské hry, čím splnili predsavzatie a nasledoval sen v podobe víťazstiev nad Kanadou a Českom. Aj vo finále to vyzeralo spočiatku nádejne, ale potom ukázali Rusi svoju obrovskú silu. Po dlhých rokoch som zažil hokejový ošiaľ z druhej strany a bola to fantázia. Finále som sledoval v Prešove na zaplnenom zimnom štadióne. Tréner Vůjtek výborne poskladal tím, ktorý ťahali lídri. Pridali sa k nim hráči strednej generácie a príjemne prekvapili mladíci. Fantastické výkony podával Jano Laco – bol jednou z hlavných osobností mužstva.

 Ján Filc: Foto: SITA
Ján Filc  Ján Filc:

** Ján Filc:**
To, že sa chlapci dostali do finále, odohrali sériu víťazných zápasov a predčili očakávania, ktoré neboli veľké, je krásny úspech. Napriek tomu, že vo finále podľahli vysokému ruskému tempu, v celkovom hodnotení sa dá nájsť množstvo pozitív. Najmä starší hráči preukázali vysokú mieru vodcovstva, mladší ich výborne doplnili. Všetko to podporil výbornými výkonmi brankár Ján Laco. Obdivuhodná bola aj schopnosť tímu vyhrávať v zápasoch, v ktorých mu nešla hra najlepšie. Skvelá bola tiež disciplína, čo sa odrazilo aj na minimálnom počte vylúčených hráčov. Verím, že na tomto všetkom sa dá stavať aj do budúcna a helsinský šampionát nebol na dlhý čas len ojedinelým úspechom, aby sme sa mohli reprezentáciou pýšiť aj v ďalších rokoch tak, ako teraz.

 Ľubomír Višňovský: Foto: SITA
Ľubomír Višňovský  Ľubomír Višňovský:

** Ľubomír Višňovský:**
Jedným slovom – megaúspech. Chalani ukázali, že keď sa vytvorí správny kolektív a mužstvo má dobrú formu, dá sa dosiahnuť veľa. Náš tím s množstvom nováčikov si každým zápasom vytváral medzi súpermi väčší rešpekt. Vyhrával vďaka kolektívnej, taktickej hre a veľkému srdcu. Chlapci vždy v správnom okamihu dali gól. Toto striebro má cenu zlata. Počas zápasov som bol nervózny, fandil som a po góloch kričal. Výnimkou bolo len finále, proti Rusom som bol úplne pokojný. Videl som totiž už predtým, že Rusi sú výkonnostne úplne inde ako ostatné tímy na šampionáte. Bolo zaujímavé sledovať chalanov, ktorých poznám. Pri Šatanovom nájazde proti Čechom som si presne tipol, čo urobí.

 Marián Hossa: Foto: SITA
Marián Hossa  Marián Hossa:

Chalani chceli vyhrať, bolo to na nich vidieť, ale Rusi dokázali, že mali na šampionáte suverénne najlepšie mužstvo. I tak však musím povedať, že naši chlapci si zaslúžia absolutórium a treba dať pred nimi klobúk dole. Opäť sa potvrdilo, že keď sú očakávania najmenšie, môže z toho byť niečo veľké. Príjemne prekvapili nové mená, číslom jedna bol u mňa brankár Ján Laco. Páčili sa mi však mladíci Libor Hudáček a Tomáš Tatar. Pekné gesto ukázal aj kapitán Zdeno Chára, keď preberal medailu s dresom Paľka Demitru. Je pekné, že si naňho takto spomenul, pretože on bol nielen skvelý spoluhráč, ale aj kamarát.

debata chyba