Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moravské Klimkovice fandili Slovákom. Na čele s pani Vůjtkovou

Mestečko Klimkovice pri Ostrave je v týchto dňoch hokejové ešte viac ako predtým. Bydlisko reprezentačného trénera Slovákov Vladimíra Vůjteka žije hokejom vždy, ale v sobotu večer to bola výnimočná situácia - hralo sa veľké derby Slovensko - Česko. Krčma, ktorú prevádzkuje Vladimír Vůjtek mladší, pripomínala počas semifinále majstrovstiev sveta rozdelené Československo.

19.05.2012 21:56 , aktualizované: 23:06
fanusicky slovenska, klimkovice Foto:
Gólová radosť v slovenskej časti krčmy v Klimkoviciach. V bielom drese manželka slovenského reprezentačného trénera Magdaléna Vůjtková.
debata (4)

Jej hlavná časť pri výčape patrila fanúšikom fandiacim českému národnému tímu a vedľajší salónik obsadili slovenskí fanúšikovia na čele s manželkou reprezentačného trénera Magdalénou Vůjtkovou.

„Prišla som sem aj so svojimi kamarátkami z Jaroslavľa, ktoré sú u mňa na návšteve. Verila som od začiatku, že Slovensko zvíťazí. Na tomto turnaji sú chalani takí rozbehnutí, že to museli dať! A kedy som si už bola istá víťazstvom? Asi tri minúty pred koncom. Základom bola pevná obrana a premieňanie šancí,“ uviedla natešená pani Vůjtková oblečená v bielom slovenskom reprezentačnom drese. Keď sa asi polhodinku po víťaznom zápase otočila k svojim známym z Ruska s otázkou, či fandili Slovensku, od vedľajšieho stola sa ozvalo zborové: „Da“, čiže áno.

Najväčšia radosť v slovenskom tábore zavládla vo chvíli, keď Libor Hudáček zvýšil v tretej tretine na 3:1. Na tento gól už Česi nenašli odpoveď. Po záverečnej siréne sa spontánne výkriky oslavujúce postup do finále miešali s prvým pripíjaním. Pani Vůjtková objednala šampanské. Ale aj vedľajšia česká časť krčmy si zaslúži obdiv. Ozval sa z nej spontánny potlesk na adresu víťazného tímu a najmä trénera Vůjteka.

„Prečo by sme mu nefandili, keď je jedným z nás. Vláďa je skvelý človek a tento úspech si zaslúži. Sú tu medzi nami kamaráti starého, ale aj mladého Vůjteka. Jasné, že sme fandili aj českému tímu, ale sme veľmi šťastní, že Vláďa postúpil do finále. Myslím, že môžem hovoriť za väčšinu týchto ľudí,“ prezradil jeden zo štamgastov miestnej krčmy Jirka Kvaš.

A ako sa skončí nedeľňajšie finále z Ruskom? „Bude to ťažké, ale spravíte aj Rusov. Teraz ste v obrovskom laufe a Vláďovi to všetci prajeme,“ dodal skalný fanúšik.

V momentoch najväčšej eufórie ani nemohla prísť na severe Moravy iná odpoveď.

4 debata chyba