Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Radivojevič: Strelil som svoje životné góly

Útočník prvej formácie Branko Radivojevič sa stal hlavnou postavou dôležitého zápasu Slovensko - Francúzsko, posledného v základnej skupine MS v hokeji.

15.05.2012 19:14
Tomáš Kopecký, Branko Radivojevič Foto:
Tomáš Kopecký sa teší s Brankom Radivojevičom.
debata (10)

V závere zápasu ste mohli dosiahnuť hetrik, no netrafili ste prázdnu bránku. Chýbali už sily?
V závere som už bol taký unavený, že mi už nešli ani nohy, ba ani ruky hore po záverečnom hvizde. Hetrik-nehetrik, je úplne jedno, kto dal góly. Hlavná vec že sme splnili cieľ a vyhrali. Tak sme si to všetci želali

Bol zápas proti Francúzsku najťažší v základnej skupine?
Nielen v skupine, ale psychicky aj v mojej reprezentačnej kariére. A strelil som aj svoje životné góly.

Proti Francúzsku?
Áno, takéto naoko ľahké zápasy bývajú pre nás najťažšie. Francúzi nemali čo stratiť. My radšej hráme proti silnejším súperom, než keď máme byť favoritmi my. Vedomie, že keby sme prehrali, nás trochu ťažilo – cestovali by sme domov. Nervozita nám trošku zväzovala ruky.

Slovensko začalo veľmi dobre, viedlo 2:0. Prišlo poľavenie?
Možno, no Francúzi hrali takisto veľmi dobre. Snímam pred nimi klobúčik. Jazdili, dohrávali súboje, hrýzli až do konca. Ale klobúčik dolu aj pred naším mužstvom. Napokon sme ich pretlačili. Sme tam!

Pociťovali ste pred zápasom nervozitu?
Ani nie. Takú správnu áno, ale ako padlo prvé buly, už prešla.

Patríte ku skúsenejším hráčom v tíme. Pociťovali ste povinnosť, že by oni mali ťahať mužstvo?
Sme jedno mužstvo, celý turnaj hráme všetci za jedného, jeden za všetkých. Hlavné je, že sme dosiahli, čo sme chceli. Som veľmi rád, že som pomohol gólmi. Keď je šanca, treba strieľať. V predchádzajúcom zápase sme šli dvaja na jedného, no zbytočne som volil prihrávku. Teraz som videl, že Tomáš Kopecký odtiahol obrancu, a tak som strieľal z prvej.

A situácia pred víťazným gólom?
Mišo Handzuš urobil pred bránkou perfektnú robotu, na góle má veľký podiel. Brankár puk nemohol vidieť. Tak sme si hovorili, že v presilovkách treba cloniť pred súperovou bránkou. Teraz si oddýchneme a pripravíme sa na štvrťfinále. Už bolo načase doň postúpiť. Verím, že toto mužstvo nepovedalo posledné slovo. Môžeme už hrať uvoľnene.

Obávali ste sa v priebehu zápasu o postup?
Nie, veril som stále. Bolo dobré, že Francúzi ani raz nevyhrávali, že nedali prvý gól. Stále sme viedli, súper doťahoval.

Ste zakončovateľom vo vašej formácii?
Góly dáva aj Tomáš. Dôležité je, že my traja v útoku si veľmi dobre rozumieme. Mišo je výborný center. Zatiaľ je to dobré, verím, že nejaké góly ešte dáme.

Ktorý z dvoch vašich gólov považujete za dôležitejší?
Oba!

Boli ste už v Soči?
Nie, ale dúfam, že sa tam raz pozriem.

10 debata chyba