Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan o skvelom brankárovi Lacovi: Kde sme ho doteraz skrývali?

Slováci majú po štvrtej výhre za sebou a ďalšom obetavom a bojovnom výkone štvrťfinále na dosah ruky. Proti Švajčiarom podali parádny výkon a napokon im na triumf stačil jediný gól Tomáša Tatara. Duel však mal v slovenskom mužstve aj iného hrdinu - brankára Jána Laca.

13.05.2012 21:47
Ján Laco Foto:
Ján Laco v plnej permanencii.
debata (3)

Ten sa stal najlepším hráčom slovenského tímu, keď vychytal svoj prvý shutout na svetovom šampionáte. Jeho skvelý výkon nadchýna nielen fanúšikov, ale aj samotných hráčov. Miroslav Šatan nad jeho výkonmi žasol.

„Kde sme ho doteraz skrývali?,“ zhodnotil so smiechom a pokračoval: „Opäť bol skvelý a hlavne vďaka nemu sme vyhrali. Dokázali sme, že vieme zmeniť náš štýl hry a prispôsobiť ho súperovmu. Podali sme veľmi trpezlivý, bojovný a tímový výkon. Na oko diváka to nebol síce pekný hokej, ale dôležitý je výsledok,“ priznal Šatan.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka podal skvelý tímový výkon. „Potrebovali sme tieto tri body a každý jeden z nás dal do toho všetko. Švajčiarov sme zdolali ich vlastným systémom. Využili sme jeho základy a je skvelé, že všetci chalani ho plnia presne tak, ako sa to má,“ dodal Šatan.

Brankára Laca vychválil aj samotný kouč Vůjtek a prezradil, že gólman, ktorý pôsobil v tíme Lev Poprad, zostane jednotkou slovenského tímu do konca šampionátu. „Áno, bude jednotka, napokon, nemáme dôvod ho sťahovať. Chytá úžasne, štyri výhry máme hlavne kvôli nemu,“ priznal skúsený tréner.

„Som rád, že sme udržali nulu a vyhrali pre Janka,“ vyhlásil strelec víťazného gólu Tomáš Tatar.

3 debata chyba