Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák aj Hossa s rovnakou zlomeninou pravej ruky. To som ešte nevidel, vraví lekár

Slovenskí hokejoví reprezentanti Dominik Graňák a Marcel Hossa už nezasiahnu do majstrovstiev sveta 2012 v Helsinkách. Obaja si zlomili ruky v nedeľňajšom zápase H-skupiny proti Švajčiarsku (1:0).

13.05.2012 21:04 , aktualizované: 14.05.2012 15:19
Marcel Hossa a Dominik Graňák Foto:
Zranení Marcel Hossa a Dominik Graňák.
debata (6)

„To sa nestáva každý deň. Náhoda tak chcela, že Dominik Graňák po údere pukom utrpel zlomeninu piatej záprstnej kosti a zlomeninu základného článku na štvrtom prste. Keď už odchádzal do nemocnice, Marcel Hossa si nárazom na mantinel privodil rovnakú zlomeninu. Každá zlomenina je ťažká, najmä pre športovca, ktorý si rukami zarába na živobytie. Ide o zlomeniny s posunom, takže neprichádza do úvahy konzervatívna liečba. Chalanov čakajú operácie,“ povedal v pondelok lekár slovenskej výpravy Jozef Kubašovský.

Dvadsaťosemročný hráč Dinama Moskva Graňák sa zranil v prvej tretine po zásahu pukom, Marcel Hossa zasa po zákroku Feliciena du Boisa pri mantineli v druhej časti hry. Tréner Vladimír Vůjtek sa bude musieť vyrovnať s tým, že v zostave bude mať len šesť obrancov. Už skôr pre zranenie chrbta vypadol z tímu Kristián Kudroč. Do šampionátu by mal už v najbližšom súboji v utorok s Francúzskom zasiahnuť aj útočník Marek Hovorka.

„Chlapci cestujú domov už v pondelok a v utorok idú na vyšetrenia a ošetrenia na špecializovanej športovej klinike. Robím hokej už viac ako 20 rokov a ešte som sa nestretol s tým, aby sa v jednom zápase stali dve takmer rovnaké zranenia. Po operácii v najbližších dňoch bude musieť byť fixácia asi štyri týždne a rovnaký čas rehabilitácia, potom budú môcť ruky zaťažovať,“ doplnil Jozef Kubašovský.

6 debata chyba