Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Zaslúžili sme si aspoň bod, tvrdí kapitán Chára

Sympatický výkon zverencov trénera Vladimíra Vůjteka určite potešil slovenských fanúšikov, ale na body s Kanadou to i tak nestačilo. "Na začiatok turnaja bola Kanada ťažkým súperom, veď je jedným z favoritov šampionátu. Bolo to náročné najmä psychicky. Nebyť zbytočných chýb, mohli sme sa radovať z výhry aj my," priznal autor druhého gólu Slovenska Milan Bartovič.

04.05.2012 18:21
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata (5)

Najlepším hráčom Slovenska sa podľa direktoriátu stal brankár Peter Hamerlík. Viackrát vytiahol skvelý zákrok, niekedy mu pomohla aj žŕdka. „Cítil som sa veľmi dobre. Chalani mi v obrane pomáhali. Škoda druhého gólu, ktorému sa dalo zabrániť. Čakal som od Kanaďana prihrávku, vytočil som sa do iného uhla a puk mi prepadol,“ opísal smolný moment z 33. minúty. Gólman Třinca následne dodal: „Kanaďania hrali rýchlo, strieľali z prvej, pred bránkou si počínali veľmi dôrazne a presilovky hrali fantasticky. Na jednej strane prehra mrzí, na druhej sme odohrali dobrý zápas a dokázali sme si, že môžeme vzdorovať komukoľvek.“

Asi najaktívnejším hráčom zo slovenského výberu bol mladík Libor Hudáček. Ten po boku Miroslava Šatana po ľade doslova lietal a robil Kanaďanom poriadne vetry. „Trocha som si na Kanaďanov trúfol a platilo to na nich. Čakal som od nich ešte viac. Myslel som si, že budú hrať viac do tela, tvrdšie a lepšie. Mali sme na nich, mohli sme získať aspoň bod. Ak chceme na tomto šampionáte niečo uhrať, musíme si trúfnuť na každého. Potrebujeme ísť zdola a krok za krokom,“ priznal útočník Slovana Bratislava.

Jeho klubový spoluhráč a legenda slovenského hokeja Miroslav Šatan výkon mladého tímu proti veľkému favoritovi pochválil. „V našej hre bolo viacero vecí, ktoré sú sľubné pred pokračovaním turnaja. Čakal nás najsilnejší súper na šampionáte, a až na 5 – 6 minút, keď sme ponúkli Kanaďanom šance, to bolo dobré. Pre chalanov je to dobrá skúsenosť a verím, že naše výkony budú mať stúpajúcu tendenciu,“ priznal hráč s 18 na drese.

Sklamaný brankár Peter Hamerlík. Foto: TASR
Peter Hamerlík Sklamaný brankár Peter Hamerlík.

Kapitán slovenského mužstva Zdeno Chára bol oporou defenzívy „bielych“, no ani on prehre nezabránil. „Nebol to zlý výkon z našej strany, ale mohol byť aj lepší. Škoda, že sme dostali o gól viac, ako sme dali, určite by sme si zaslúžili aspoň bod. Viac sme sa mali tlačiť k bránke a strieľať, pretože puk sa vždy môže odraziť na dorážku. V závere sme si utvorili niekoľko šancí, ale brankár podržal súpera,“ priznal najvyšší muž NHL.

Svoj debut na svetovom šampionáte absolvoval útočník Floridy Panthers Tomáš Kopecký, ktorý sa predstavil v útoku s Marcelom Hossom a Brankom Radivojevičom. „Prehra mrzí, lebo sme im našimi zaváhaniami góly darovali. Urobili sme v obrane dve veľké chyby, ktoré Kanaďania potrestali. Neboli lepší a ani nás neprevýšili, ale využili naše zlyhania. Dnešný hokej je o tom, kto spraví menej chýb – ten zvíťazí,“ priznal tridsaťročný rodák z Ilavy.

Sklamaný brankár Peter Hamerlík.
5 debata chyba