Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaslúžili sme si aspoň bod, tvrdí kapitán Chára

Sympatický výkon zverencov trénera Vladimíra Vůjteka určite potešil slovenských fanúšikov, ale na body s Kanadou to i tak nestačilo. "Na začiatok turnaja bola Kanada ťažkým súperom, veď je jedným z favoritov šampionátu. Bolo to náročné najmä psychicky. Nebyť zbytočných chýb, mohli sme sa radovať z výhry aj my," priznal autor druhého gólu Slovenska Milan Bartovič.

04.05.2012 18:21
Zdeno Chára Foto:
Zdeno Chára.
debata (5)

Najlepším hráčom Slovenska sa podľa direktoriátu stal brankár Peter Hamerlík. Viackrát vytiahol skvelý zákrok, niekedy mu pomohla aj žŕdka. „Cítil som sa veľmi dobre. Chalani mi v obrane pomáhali. Škoda druhého gólu, ktorému sa dalo zabrániť. Čakal som od Kanaďana prihrávku, vytočil som sa do iného uhla a puk mi prepadol,“ opísal smolný moment z 33. minúty. Gólman Třinca následne dodal: „Kanaďania hrali rýchlo, strieľali z prvej, pred bránkou si počínali veľmi dôrazne a presilovky hrali fantasticky. Na jednej strane prehra mrzí, na druhej sme odohrali dobrý zápas a dokázali sme si, že môžeme vzdorovať komukoľvek.“

Asi najaktívnejším hráčom zo slovenského výberu bol mladík Libor Hudáček. Ten po boku Miroslava Šatana po ľade doslova lietal a robil Kanaďanom poriadne vetry. „Trocha som si na Kanaďanov trúfol a platilo to na nich. Čakal som od nich ešte viac. Myslel som si, že budú hrať viac do tela, tvrdšie a lepšie. Mali sme na nich, mohli sme získať aspoň bod. Ak chceme na tomto šampionáte niečo uhrať, musíme si trúfnuť na každého. Potrebujeme ísť zdola a krok za krokom,“ priznal útočník Slovana Bratislava.

Jeho klubový spoluhráč a legenda slovenského hokeja Miroslav Šatan výkon mladého tímu proti veľkému favoritovi pochválil. „V našej hre bolo viacero vecí, ktoré sú sľubné pred pokračovaním turnaja. Čakal nás najsilnejší súper na šampionáte, a až na 5 – 6 minút, keď sme ponúkli Kanaďanom šance, to bolo dobré. Pre chalanov je to dobrá skúsenosť a verím, že naše výkony budú mať stúpajúcu tendenciu,“ priznal hráč s 18 na drese.

Sklamaný brankár Peter Hamerlík. Foto: TASR
Peter Hamerlík Sklamaný brankár Peter Hamerlík.

Kapitán slovenského mužstva Zdeno Chára bol oporou defenzívy „bielych“, no ani on prehre nezabránil. „Nebol to zlý výkon z našej strany, ale mohol byť aj lepší. Škoda, že sme dostali o gól viac, ako sme dali, určite by sme si zaslúžili aspoň bod. Viac sme sa mali tlačiť k bránke a strieľať, pretože puk sa vždy môže odraziť na dorážku. V závere sme si utvorili niekoľko šancí, ale brankár podržal súpera,“ priznal najvyšší muž NHL.

Svoj debut na svetovom šampionáte absolvoval útočník Floridy Panthers Tomáš Kopecký, ktorý sa predstavil v útoku s Marcelom Hossom a Brankom Radivojevičom. „Prehra mrzí, lebo sme im našimi zaváhaniami góly darovali. Urobili sme v obrane dve veľké chyby, ktoré Kanaďania potrestali. Neboli lepší a ani nás neprevýšili, ale využili naše zlyhania. Dnešný hokej je o tom, kto spraví menej chýb – ten zvíťazí,“ priznal tridsaťročný rodák z Ilavy.

Sklamaný brankár Peter Hamerlík.
5 debata chyba