Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa dohodol na zmluve so Šatanom, ostáva aj Janus!

Vedenie nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovana Bratislava podpísalo kontrakt do konca sezóny s kapitánom z uplynulej sezóny Miroslavom Šatanom.

05.09.2012 10:19 , aktualizované: 11:01
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata

Tridsaťsedemročný rodák z Topoľčian sa so Slovanom dohodol na novej zmluve v stredu o 9.30. Redakcii Pravdy to prezradil v online rozhovore na Pravda.sk generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Šatan odohral v základnej časti zámorskej NHL 1050 zápasov, v ktorých nazbieral 735 kanadských bodov. KHL si vyskúšal v sezóne 2010/11, no pre zranenie si dres Dynama Moskva obliekol len v ôsmich stretnutiach. V uplynulom ročníku pôsobil v bratislavskom Slovane, ktorý priviedol k zisku titulu. V základnej časti nazbieral v 49 stretnutiach 52 bodov, v play-off v 12 dueloch 22 bodov.

V drese slovenskej reprezentácie sa predstavil na desiatich svetových šampionátoch a je jediný, kto vlastní všetky štyri slovenské seniorské medaily.

V Slovanie nakoniec zostáva aj brankár Jaroslav Janus, ktorý podpísal ročnú zmluvu. „V noci sme sa dohodli s Jaroslavľom. Jaro Janus bude chytávať za Slovan. Máme troch kvalitných brankárov, rozhodneme sa, kto bude chytať, Jaro je ale k dispozícii od prvého zápasu,“ uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

**  Janusa potešil Jaroslavľ. Zostáva v Slovane**

Po niekoľkých dňoch v neistote má opäť lepšiu náladu. Brankár Jaroslav Janus dostal súhlas Jaroslavľa a zostáva v Bratislave. Proti Donecku ešte nenastúpi, ale tréner Rostislav Čada s ním môže v ďalšom priebehu premiérovej sezóny Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige počítať.

„Som rád, že ma uvoľnili. V Jaroslavli už majú tím hotový a asi by som tam nechytal. V utorok večer mi dobrú správu oznámil môj agent a včera som opäť absolvoval tréning s prvým tímom Slovana,“ tvrdí 22-ročný bývalý juniorský reprezentant.

Kouč Čada prezradil, že dnes proti Donecku ešte rodák z Prešova určite chytať nebude. „Má niekoľkodňový tréningový výpadok,“ vysvetlil. Český odborník si teraz môže vyberať z trojice gólmanov – Janus, Branislav Konrád a Ville Hostikka. „Som len rád, že Jaro vytvorí pre ďalších dvoch brankárov väčšiu konkurenciu,“ dodal Čada.

„Obaja moji konkurenti sú skvelí brankári. Nezostáva mi nič iné, len naďalej tvrdo pracovať a čakať na šancu. Keď ju dostanem, musím sa jej pevne chytiť,“ naznačil Janus, ktorý v minulej sezóne pomohol farmárskemu tímu Tampy Bay z Norfolku k víťazstvu v Calderovom pohári. Pôvodne mal cennú trofej ukázať priateľom a fanúšikom aj na Slovensku, ale nakoniec sa cesta Calderovho pohára do Európy nekonala.

„Mrzí ma to, keď vidím fotky bývalých spoluhráčov z USA a Kanady s pohárom a rodinou. Pritom do Quebecku to je z Norfolku asi rovnako ďaleko ako do Bratislavy, ale neposlali nám ho. Svet sa však pre to nezrúti,“ priznáva Janus.

debata chyba