Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster hrdzavie

Košickí železní hokejoví muži strácajú glanc - a nielen preto, že prehrali predchádzajúce dva zápasy. Už to nie sú tí frajeri z apríla minulého roka, keď v žiari reflektorov dvíhali nad hlavu majstrovskú trofej a spievali víťazné chorály. Týka sa to vedenia i hráčov. Filozofia - úspech nasvietime z každej strany, problém z každej utajíme, usvedčuje z provinčnosti a vrhá tieň i na najväčšieho sponzora: US Steel.

14.01.2010 09:06
Hokej Košice Foto:
Na radosť Košičania myslieť rozhodne nemôžu.
debata

Keď vedenie klubu vyhodí tri opory, zahmlieva dôvod a kompetentní sa zatajujú, robia si medvediu službu. Poskytujú živnú pôdu fámam a dohadom. A tie narastajú geometricky.

Predali hráči zápasy? Pobili sa v kabíne? Je v nej napätie medzi majstrami a prišelcami? Bujaro žúrovali? Alebo z každého niečo?

Vyberte si, čo vám najlepšie pasuje. Mlčať nie je vždy zlato. Od majstra sa predsa len očakáva vyššia kultúra. Aj mediálna. Takto rozširuje register paranormálnych javov v slovenskej extralige spred pár dní (neukotvená informačná kocka vo Zvolene, potrestanie Krotáka vylúčením po prekonaní gólového rekordu, Pálffyho menovanie za hrajúceho asistenta v Skalici).

Časom aj tak všetko vyjde najavo, hra na schovávačku nikomu neprospeje. Vysvetliť, čo sa stalo, si žiada prinajmenej takú odvahu ako súboj pri mantineli.

Na to však treba mať – ako sa hovorí – správne gule.

debata chyba