Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stehlík prestúpil z Brna do Ufy

Slovenský hokejový obranca Richard Stehlík sa stal novou posilou úradujúceho víťaza Gagarinovho pohára Salavatu Julajev Ufa. Dvadsaťsedemročný zadák, ktorý mal ešte na jeden rok platnú zmluvu v Komete Brno, odchádza do KHL na dva roky potom, ako sa oba kluby dohodli na jeho transfere. Informáciu priniesol server iDnes.cz.

24.06.2011 18:49
Richard Stehlík Foto:
Richard Stehlík na archívnej snímke.
debata

Skalického odchovanca draftoval v roku 2003 v 3. kole so 76. miesta Nashville. No napriek tomu, že strávil dve sezóny v juniorskej QMJHL a v roku 2007 sa pokúšal presadiť v AHL v Milawaukee, sa do NHL nikdy nedostal.

Na Slovensku si Stehlík obliekol dres rodnej Skalice a Dukly Trenčín, väčšinu kariéry odohral v českej extralige, kde hrával v pražskej Sparte, Vítkoviciach a Brne. V Rusku bude pôsobiť prvýkrát v kariére.

„Teším sa, ale zároveň mám zmiešané pocity. Asi ako človek, ktorý ide do neznáma a nevie, čo má čakať. Ufa je kvalitný klub s výbornými hráčmi. Bude to zaujímavé. Človek má určite obavy, ako sa presadí, ale budem sa snažiť byť platným hráčom,“ skonštatoval pre iDnes.cz hokejista, ktorý ma na konte 67 štartov za slovenskú reprezentáciu a účasť na dvoch MS (2006 a 2007).

debata chyba