Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cehlárikov nový klub je známy. Hviezdu MS privítal ako cára

Peter Cehlárik sa stal hráčom Avangardu Omsk, úradujúceho šampióna Kontinentálnej hokejovej ligy. Podpísal ročnú zmluvu. Najlepší útočník MS v Rige sa do Ruska presúva po úspešnej sezóne vo švédskom Leksande. Majster KHL naňho získal práva v rámci KHL.

17.06.2021 17:41 , aktualizované: 20:42
Lotyšsko MS2021 Hokej A SR Švédsko Slovensko Foto: ,
Peter Cehlárik na MS v Rige.
debata

Fanúšikov na sociálnych sieťach klub vo štvrtok popoludní navnadil na jeho príchod štylizovaním Žilinčana do podoby ruského cára Petra Veľkého:

Podvečer potvrdil jeho angažovanie:

V novom pôsobisku by mal nahradiť amerického útočníka Reida Bouchera, ktorý získal v ročníku 2020/2021 65 kanadských bodov, ale po sezóne zamieril do Lokomotivu Jaroslavľ.

"Hľadanie hráča v Severnej Amerike je riskantné. Hráči si radšej počkajú na koniec sezóny NHL a často dlho trvá aj udelenie víz. Preto sme podpísali útočníka, ktorý je adaptovaný na európsky hokej.

Petrova najsilnejšia stránka je strela, ale je dobrý aj na buly a pre obrancov súpera je neustále nebezpečný. Dobre číta hru a pôsobí tvorivo.

Veríme, že jeho herná inteligencia pomôže k úspešnej sezóne jemu aj celému tímu," uviedol generálny riaditeľ Avangardu Omsk Alexej Volkov.

Odchovanec žilinského hokeja sa vrátil do Európy vlani po štyroch rokoch v organizácii Bostonu Bruins.

Za tím NHL odohral 40 duelov (5 gólov a 6 asistencií), v AHL si pripísal 194 štartov (62+78). Pre odchod sa rozhodol, pretože v najprestížnejšej profilige nedostával veľa šancí.

Peter Cehlárik Čítajte viac Cehlárik nič netušil, volali mu kamaráti. Teraz chce späť do NHL

V Leksande sa následne rýchlo zaradil medzi opory. S krajanom Marekom Hrivíkom vytvoril útočnú dvojičku, ktorá patrila v SHL medzi ofenzívnu elitu.

Cehlárik sa stal najlepším strelcom mužstva (20 gólov), Hrivík najproduktívnejším hráčom súťaže (51 kanadských bodov).

Individuálne vydarenú sezónu zavŕšil Cehlárik na MS v Rige. V 8 zápasoch získal 11 bodov za 5 gólov a 6 asistencií a vyhlásili ho za najlepšieho útočníka šampionátu.

Po MS priznal záujem viacerých klubov z rôznych súťaží vrátane KHL a NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Avangard Omsk #Peter Cehlárik