Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sersen: Naši fanúšikovia sú na nezaplatenie

Veľmi si váži, že mohol na drese nosiť kapitánske céčko i podporu oddaných fanúšikov. Pevne verí, že Slovan bude hrať v KHL aj v budúcej sezóne.

16.02.2017 18:00
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen.
debata

Michal Sersen odštartoval sezónu pre dlhú rekonvalescenciu po komplikovanej zlomenine nohy ešte z vlaňajších majstrovstiev sveta až koncom novembra. Rozohral sa vo dvoch zápasoch v Banskej Bystrici a potom sa rýchlo zaradil medzi opory zadných radov. Po zranení Andreja Meszároša ho tréner Miloš Říha určil za kapitána tímu, ktorý sa vďaka zlepšeným výsledkom od polovice decembra vrátil do boja o play off.

„Veľmi ma mrzí, že sa nám to nepodarilo. Škoda úvodu sezóny – prvých dvoch či troch mesiacov, keď sa nám nedarilo. Z najväčšej miery to ovplyvnili zranenia. Aj teraz v závere nám chýbala jedna celá päťka kvalitných hráčov. S toľkými zraneniami, ku ktorým sa pridali viaceré choroby či virózy, som sa v minulosti nikdy nestretol,“ naznačuje rodák z Gelnice. Cez Spišskú Novú Ves sa presunul do Slovana už v dorasteneckom ve­ku.

Kapitán ľutoval predchodcu

Reprezentačný obranca, ktorý sa môže pochváliť striebrom z Helsínk 2012, to nemal po návrate po špirálovej zlomenine ihlice jednoduché. „Naskočil som do rozbehnutého vlaku, vynechal som takmer dve tretiny sezóny, čo je dosť veľa. Dobre však bolo, že som sa vrátil v čase, keď sa mužstvu začalo dariť. O to bol môj návrat trošku jednoduchší. Viac sme vyhrávali než prehrávali,“ usmeje sa.

Slovanisti sa rozlúčili so sezónou v stredu po divokej prestrelke víťazstvom 7:5 nad Medveščakom Záhreb.

„Vyhrať sme chceli najmä kvôli fanúšikom. Myslím, že to bolo o čosi lepšie ako v utorok. To sme hrali vlastne vonku, o to sme to mali ťažšie (smiech). Dostali sme nakoniec veľa gólov, ale ľudia sa hokejom bavili. Boli tam pekné akcie a myslím si, že sme fanúšikov potešili,“ tvrdí 31-ročný účastník piatich seniorských MS.

Striedačka CSKA Moskva sleduje obrancu Slovana... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Michal Sersen, Striedačka CSKA Moskva sleduje obrancu Slovana Michala Sersena.

Za najkrajší individuálny moment sezóny považuje svoj jediný gól. Strelil ho začiatkom januára pri výhre 2:0 nad Chabarovskom počas dlhej série desiatich domácich zápasov. „Veru, strieľam ich málo a z každého mám veľkú radosť. Povzbudzovanie našich fanúšikov je tiež niečo na nezaplatenie. To si praje každý hráč, aby sa po poslednom zápase sezóny mohol takto rozlúčiť s fanúšikmi,“ usmieva sa Sersen.

U priaznivcov Slovana patrí medzi najpopulárnejších hráčov. Aj keď ešte sedel iba na tribúne, často skandovali jeho meno. „Som im za to vďačný, vážim si ich priazeň. Mali radosť aj z toho, keď som sa stal kapitán. Potešilo to aj mňa. V klube som dlho, je to čosi výnimočné. Zároveň ma však mrzelo, že to bolo na úkor Andreja Meszároša, ktorý sa zranil. Väčšiu radosť by som mal, keby bol zdravý a dohral s nami sezónu,“ naznačil.

Uspel otravný Surový

Generálny manažér Maroš Krajči začiatkom týždňa naznačil, že v otázke ďalšieho pôsobenia Slovana v KHL je optimista. Aj Sersen verí, že klub v súťaži zotrvá. „Nikto nehovorí o tom, že by sme nemali pokračovať. Pre manažment nie je jednoduché zohnať potrebné financie a držať to, ale pevne verím, že sa to podarí. Atmosféra na štadióne počas zápasov v KHL je fantastická a ľudia si to užívajú,“ vysvetľuje.

Nechýba mu väčší prínos slovenských hráčov najmä v ofenzíve? „Mali sme tu výborných zahraničných hráčov. Taffe a Cheechoo to ťahali celú sezónu, pripojil sa k nim aj Chipchura. Mali sme ozaj kvalitných cudzincov, aj preto asi domáci hráči až tak nevynikli. Uvidíme, ako to bude v budúcnosti, ale verím, že slovenskí hráči sa budú presadzovať čím ďalej tým viac,“ hovorí Sersen.

Keďže za Slovan odohral len 22 zápasov, rád prijal možnosť predĺžiť si sezónu. Dohrá ju v Banskej Bystrici. „Najväčšiu zásluhu na tom má Tomáš Surový. Bol veru poriadne otravný (smiech). Samozrejme, zavážilo aj to, že som tam odohral dva zápasy v novembri,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen