Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Říha: Brust ohrozuje svoju budúcnosť. Toto nie je žiadna šou

Proti zdecimovanému súperovi takmer pohoreli. Hokejisti Slovana na Valentína zažili nezvyčajnú situáciu. Na domácom ľade si obliekli biele dresy hostí a slovenská hymna znela v redšie zaplnenej Slovnaft aréne netradične prvá.

15.02.2017 14:12
Barry Brust Foto: ,
Barry Brust.
debata

Z dôvodu obsadenej haly s radosťou vyhoveli Medveščaku Záhreb, aby oba zápasy odohrali v Bratislave. Utorkový zvládli lepšie zverenci Miloša Říhu (vyhrali 5:4 v predĺžení).

„Bolo cítiť, že ani jednému z mužstiev o nič nejde. Chceli sme fanúšikom ukázať pekný hokej, čo sa nám aj čiastočne podarilo. Súper bojoval, mali sme aj smolu. Trochu nám to škrípalo v defenzíve, ale nakoniec sme to dotiahli do úspešného konca,“ hodnotil dianie Slovinec Žiga Jeglič.

Belasí sa prezentovali okulahodiacimi gólmi i deravou defenzívou. Chybami ponúkli štrnástim korčuliarom chorvátskeho tímu šancu na bodový zisk a tí ju využili.

„Zápas by som rozdelil na dve časti – na krásne akcie a hlúposti. Tieto pasáže sa často striedali, hráči neboli disciplinovaní. Naše góly padali po pekných akciách,“ vravel kouč Miloš Říha.

Najviac ho rozhodilo nervózne počínanie brankára Barryho Brusta. Ten sa viackrát dostal do slovnej potýčky s rozhodcami, ktorá vyvrcholila najskôr osobným a vzápätí aj trestom do konca stretnutia. Pri protestnom odchode hodil svoju masku i hokejku do stredu ľadovej plochy.

„Znova sme tu mali jeho extrém, bola to hlúposť. Možno sa na rozhodcov hneval právom, ale od Brusta nepotrebujeme takéto reakcie. Nie je to na smiech, kazí nám to celú sezónu. Teraz musíme naspäť povolať náhradníka Pavlasa z hosťovania. Niečo také by sa nemalo stávať,“ reagoval nahnevaný tréner Slovana.

Diváci ocenili Brustovo počínanie potleskom a skandovaním. Říha toľko pochopenia nemal. „Ohrozuje svoju budúcnosť v Slovane. Toto nie je žiadna šou. Nedávno dostal stopku na 4 zápasy a musel zaplatiť pokuty nám aj vedeniu KHL. Toto nás má baviť?“ položil rečnícku otázku.

V jeho kádri sa poslednýkrát v tomto ročníku predstavil obranca Ivan Švarný, mieri do fínskeho Kärpätu Oulu.

Slovan sa so sezónou rozlúči s Poggem v bránke

Justin Pogge nastúpi proti Medveščaku Záhreb v bránke Slovana v stredajšom poslednom súboji oboch súperov v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy 2016/2017. Obranca Michal Sersen bude hrať s Tomášom Kundrátkom, s Nickom Plastino nastúpi Tomáš Starosta, s Patrik Bačikom sa predstaví Mislav Rosandič a siedmym bekom bude Patrik Luža.

Na úvodné buly sa postaví trojica Michal Hlinka, Jeff Taffe, Jonathan Cheechoo. Medzi Igorom Musatovom a Kylom Chipchurom bude hrať Žiga Jeglič. Andrej Šťastný nastúpi s Pavlom Skalickým a Patrikom Lušňákom. Vo štvrtej formácii budú korčuľovať Lukáš Vopelka, Marco Halama a Samuel Petráš. Trinástym útočníkom je Denis Pätoprstý.

Predpokladaná zostava Slovana Bratislava na stredajší zápas proti Medveščaku Záhreb – hrá sa o 19.00 h:
Pogge (Pavlas) – Sersen, Kundrátek, Plastino, Starosta, Bačik, M. Rosandič, Luža – Michal Hlinka, Taffe, Cheechoo – Musatov, Jeglič, Chipchura – Skalický, Lušňák, A. Šťastný – Vopelka, Halama, S. Petráš – Pätoprstý

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miloš Říha #Barry Brust