Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: Chceme udržať KHL, ale nie za každú cenu

S nádejou na postup do play off sa rozlúčili debaklom (1:6 s Podoľskom), ale aj mexickou vlnou a tradičnou ďakovačkou. Hokejisti Slovana odohrajú po asociačnom termíne už len posledné dva zápasy základnej časti KHL (14. a 15. februára doma s Medveščakom Záhreb) a sezóna sa pre nich skončí.

06.02.2017 08:04
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (3)

„Poctivo sa na zápasy pripravíme. Naši fanúšikovia sú fantastickí a my sa im chceme poďakovať. Málokde by po takom výprasku diváci tlieskali postojačky. V žiadnom prípade to nevypustíme,“ avizuje tréner Slovana Miloš Říha (58).

O kľúčových momentoch sezóny

Môžu nás mrzieť stretnutia so súpermi, nad ktorými sme mali vyhrať. Napríklad oba zápasy s Novokuzneckom. Stálo však proti nám príliš veľa prekážok. Potýkali sme sa s priveľkým počtom zranení, až dvadsať dôležitých hráčov bolo na nejaký čas mimo hry a káder nebol taký široký, aby sme to zvládli. Ťahať KHL s dvoma päťkami je extrémne náročné. V závere sme mali príliš nahustený a komplikovaný program. Navyše, v kľúčových momentoch potrebujete aj kus šťastia, ale to sa od nás často odvracalo. Nechcem sa vyhovárať, ale sezóna nakoniec nebola zlá. Najmä v závere.

O problémoch s financiami

Už som to povedal aj predtým a chlapcom sa nepáčilo, že nestojím za nimi. No myslím si, že väčší vplyv na to, že sme nepostúpili do play off mali zranenia a nie chýbajúce výplaty. Každý zápas sme hrali v inej zostave a museli všetko prerábať. Všetko sa to spojilo dokopy. Hoci záver sme zvládli celkom dobre, začiatok a prvá polovica sezóny boli slabšie.

O oporách mužstva

Cheechoo, Taffe, Chipchura v útoku a Sersen či Starosta v obrane si držali stabilnú výkonnosť a ťahali mužstvo. V bránke to bolo podobné ako v predošlom ročníku. Problém všetci dobre poznáme. Brust je vynikajúci brankár, ktorý nás veľakrát podržal a vychytal zápasy, no znova prišli aj chvíle, keď nám stretnutia prehral.

O mladých slovenských hráčoch

Je veľa mladých slovenských hráčov – vo Švédsku, vo Fínsku aj tu, ale chýba im prax. Najlepšie by bolo, keby mal Slovan B-mužstvo v extralige. Prechod z nej do KHL by bol pre mladých hráčov oveľa jednoduchší. Na druhej strane si musia mladíci ponúknutý priestor vážiť, aj keď odohrajú len tretinu či pár striedaní. Musia využiť každú minútu, ukázať sa a odovzdať presne to, čo od nich chceme. Vytvorenie rezervného tímu bolo reálne už pred sezónou, ale chýbali peniaze. Vybrali sme na to asi len polovicu. Potrebujete nielen hráčov, ale celý realizačný tím a zabezpečiť kompletný chod mužstva.

O prípadnom rozpredaji

Dopredu sme sa trochu rozprávali, ako zareagujeme, keď sa stane to či ono. Som zato, aby sme dohrali sezónu s kádrom, aký máme. Najmä kvôli divákom. Zaslúžia si to. Samozrejme, výhodou prípadných odchodov je, že klub čosi ušetrí na výplatách. Určite sa o tom budeme ešte rozprávať. Myslím si, že to nebude také razantné, ako predvádza Medveščak.

O hráčskom kádri

Tak, ako sa káder výrazne obmenil minulé leto, aj teraz už majú najlepší hráči zaujímavé ponuky. Cheechoo avizuje, že by chcel ukončiť kariéru. Hovoril však, že si to ešte na golfe premyslí. S ostatnými hráčmi rokuje aj náš manažment. Záleží, ako bude vyzerať celá situácia. Chceli by sme to celé ustáliť už pred sezónou, aby nenastali rovnaké problémy, aké boli počas tejto.

O budúcnosti Slovana

Hovorili sme o tom aj na najvyššej úrovni s pánmi Širokými a oni by chceli KHL udržať. Vidíte, aký záujem majú diváci aj novinári. V Rusku občas príde na tlačovku jeden človek, aj to je možno fanúšik a nie novinár. V Bratislave je záujem obrovský, vidia to a závidia nám to. V závere sezóny si opäť začali vážiť aj kvalitu mužstva. Pokúsime sa udržať tu KHL, ale nie za každú cenu. Aby nás zase ťahali po novinách, že niekto niekomu dlží peniaze, to si asi rozmyslíme.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha