Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlinka: Play off už nemáme vo svojich rukách

Najskôr natiahli víťaznú sériu na sedem stretnutí, potom dvakrát odišli s prázdnou. Hokejisti Slovana absolvovali posledný trip v tejto sezóne KHL, po ktorom si opäť skomplikovali cestu do play off.

29.01.2017 17:18
Michal Hlinka Foto: ,
Michal Hlinka.
debata

„Bodaj by sme sa vrátili na víťaznú vlnu a vyhrávali až do konca,“ želá si Michal Hlinka (23) pred záverečnými piatimi stretnutiami v základnej časti.

Na najvzdialenejšom tripe ste najskôr zvíťazili v Chabarovsku (2:1), potom ste podľahli Kchun-lunu (0:2) i Vladivostoku (1:2). Ako ho hodnotíte?
Veľká škoda bodov, ktoré sme tam nechali. Mohli sme ich získať podstatne viac ako tri. Myslím si, že sme nehrali zle.

V troch stretnutiach ste strelili iba tri góly. To je slabé ofenzívne vysvedčenie…
Samozrejme, je to zlá vizitka. Dokázali sme súperov niekoľkokrát zatlačiť, ale svoje šance sme nepremenili. Kvôli tomu nemáme viac bodov.

Mohli ste viac pomýšlať na bodový zisk v dueli proti Kchun-lunu alebo v súboji s Vladivostokom?
Ťažko povedať, podľa mňa sme mohli uchmatnúť jeden, dva i tri body obom tímom. Žiaľ, nepodarilo sa to. Teraz nám tie body chýbajú a môžu byť rozhodujúce. Nič však nie je stratené.

Proti Chabarovsku ste otvorili skóre, vo zvyšných dvoch ste inkasovali ako prví. Je úvodný gól veľkou vzpruhou, obzvlášť v čase, kedy finišuje základná časť?
Teraz sa už nehráva na krásu, mužstvá skórujú a potom poctivo bránia svoju obrannú tretinu. Keď dostaneme prvý gól, nikdy to nezabalíme a ideme ďalej za vyrovnaním a víťazstvom. Je to také rôzne. Niekedy nám úvodný gól pomôže, ako práve s Chabarovskom. Hrali sme uvoľnenejšie, sebavedomejšie, ale súper v závere aj napriek tomu mohol vyrovnať. Barry (Brust, pozn.) nás podržal a zachránil tri body. Občas sa ale môže stať, že nás prvý gól uspokojí, čo nie je dobré.

Po úspešnej sedemzápasovej sérii bez prehry prišli dva neúspechy. Chystáte sa doma vrátiť na víťaznú vlnu?
Bodaj by sme vyhrávali až do konca základnej časti. Aj keď sa nám to podarí, nemusí to hneď znamenať postup do play off. Nemáme to vo vlastných rukách, možno bude treba čakať na výsledky tímov, ktoré sú pred nami. Dúfam, že koniec bude pre nás šťastný a postúpime.

Na play off strácate štyri body. Aká je nálada v kabíne?
Sme pozitívne naladení, nestrácame vieru v postup medzi najlepšiu osmičku. Síce sme prehrali, ale výkony neboli zlé. Plnili sme pokyny trénerov a snažili sa. Musíme to hodiť za hlavu. Mali sme na to deň voľna, po ktorých znovu prepneme myseľ na najbližšie zápasy.

Čo by mohlo platiť na vašich najbližších súperov – Jaroslavľ, Dynamo Moskva, Podoľsk a dvakrát Záhreb?
Musíme už zajtra (od 19.30, prenos vysiela Sport2) proti Jaroslavli nadviazať na hru, ktorú sme predvádzali počas spomínanej víťaznej série. Vieme, čo máme robiť. Potrebujeme byť disciplinovaní, plniť taktické pokyny trénerov a mať aj kúsok šťastia. Ak sa to podarí, zvládneme to.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Hlinka