Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skalický: Víťaznú sériu chceme natiahnuť

Z ostatných desiatich duelov prehrali len dvakrát. Hokejisti Slovana pokračujú vo výborných výkonoch. Z dvojzápasového tripu si pripísali maximálny počet bodov.

20.01.2017 16:34
Pavol Skalický Foto: ,
Pavol Skalický.
debata

„So šiestimi sme veľmi spokojní, obe víťazstvá boli zaslúžené. Proti Spartaku sme hrali veľmi dobre, k ničomu sme ho nepustili. Nižnekamsk mal niekoľko dní voľna a dobre sa na nás pripravil,“ vravel Pavol Skalický. K výhre nad Neftechimikom prispel svojím tretím gólom v sezóne.

Belasí prehrávali od 12. sekundy, v záverečnej tretine boli pod značným tlakom. Hoci inkasovali v oslabení, natiahli víťaznú sériu na šesť zápasov v rade.

„Nebol to najlepší začiatok, súper veľmi rýchlo otvoril skóre. Hral nepríjemným štýlom. Tvrdo dohrával súboje a aktívne napádal hlboko v našom obrannom pásme,“ hodnotil bronzový medailista z MS 2015 do 20 rokov.

Belasí za mesiac skresali manko na play off zo štrnástich bodov na tri. Kde vidí rodák z Gelnice najväčší progres?

„Strata troch bodov nie je veľká. Verím, že ešte natiahneme víťaznú sériu a splníme cieľ – postup medzi najlepšiu osmičku. V ostatných stretnutiach sme hrali tímovo a disciplinovane. Do bodky plníme pokyny trénera, pomaly to do seba začína zapadať.“

Dvadsaťjedenročný útočník priznal, že v kabíne sledujú aj počínanie súperov v boji o postup: Soči, Jokerit a Podoľsk. „Na to sa ale nesmieme sústrediť, pozeráme sa len na seba. Ak zakopnú, budeme sa snažiť ich zaváhanie využiť,“ upozorňuje.

V záverečných ôsmich zápasoch základnej časti sa Slovan predstaví štyrikrát doma aj vonku. Najbližšie ho čaká v priebehu piatich dní najvzdialenejšie trio – Chabarovsk, Kchun-lun a Vladivostok.

„Bude to veľmi dlhý trip. Musíme sa s tým vyrovnať a zápasy zvládnuť. Chceme získať čo najviac bodov,“ dodal Skalický.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Pavol Skalický