Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: Šanca na play off žije. Musíme vydržať

Belasí zvládli dlhú sériu na výbornú. Pred prvým stretnutím z desaťzápasovej domácej série 20. decembra proti Ufe (4:1) boli hokejisti Slovana Bratislava od play off KHL vzdialení 14 bodov. Po poslednom z nich - nedeľňajšom víťazstve nad Jugrou (3:2) - bola strata už iba šesťbodová.

16.01.2017 20:00
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (1)

Za ostatných 27 dní majú vynikajúce vysvedčenie. Vyhrali osem zápasov, získali 23 bodov, ťahajú štvorzápasovú víťaznú sériu. Vďaka tomu sa posunuli na desiatu priečku Západnej konferencie a vytvorili tlak na najvážnejších konkurentov o ôsme miesto – Jokerit, Podoľsk a Soči.

„Musíme byť nad mieru spokojní. Veľa mužstiev by takúto dlhú domácu sériu nezvládlo. Program je nahustený, stále hrávame so siedmimi obrancami. Je to náročné, ale hráči sa s tým výborne popasovali. Ďakujeme aj divákom. Nečakal som, že aj oni zvládnu takú porciu zápasov a prídu nás podporiť. Boli stále pri nás, body sú aj ich zásluhou,“ povedal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Miloš Říha.

Duel s Jugrou bol od začiatku v réžií jeho zverencov. Umnou hrou i dvoma presnými zásahmi v presilových hrách súpera k ničomu vážnejšiemu nepustili a vypracovali si vedenie 3:0. Dva zlepené góly hostí v priebehu necelých troch minút záverečnej tretiny priniesli trénerovi ďalšie vrásky.

„Po prvom inkasovanom góle sme začali panikáriť. Obrancovia boli unavení a keď hlava nefunguje, začnete robiť úplne iné veci. Za tridsať dní sme odohrali pätnásť, viacerí toho už majú dosť. Musia si oddýchnuť, aby mali znova chuť na hokej. Hráči vedia, že šanca žije. Je dôležité, aby sme vydržali,“ vysvetlil Říha.

Belasí sa zlepšili najmä v defenzíve. Počas spomínanej domácej šnúre inkasovali iba 18 gólov. A to v sa v Bratislave predstavili silné mužstvá z Východnej konferencie – Ufa, Magnitogorsk, Čeľabinsk či Astana.

„Pred domácimi duelmi by každý z nás bral taký počet bodov. Je dôležité, že sme stiahli stratu na play off a udržali sa v boji o najlepšiu osmičku. Stále vak nič nemáme v rukách. Vďaka tejto sérii máme o čo hrať. Všetci vieme o čo ide a aká je strata. O ničom inom sme posledný viac ako mesiac nehovorili,“ priznal kapitán Michal Sersen.

So svojimi spoluhráčmi sa mohol oprieť aj o spoľahlivo chytajúceho Barryho Brusta. Bodovo aj gólovo sa presadilo i zámorské duo Jonathan Cheechoo – Jeff Taffe, ktoré oživil príchod Žigu Jegliča do prvej formácie.

„Je zábavné hrať s týmito dvomi chlapcami. Nad tým, čo sa deje na ľade, stále premýšľajú. Vieme si výborne prihrať, vidíme jeden druhého. Musíme v tom pokračovať a byť v správnom čase na správnych miestach,“ ohodnotil spoluprácu Taffe. Americký útočník bodoval v ostatných ôsmich zápasoch. So 17 gólmi a 20 asistenciami v 48 zápasoch je najproduktívnejším hráčom tímu.

Domáce víťazstvá však razom nemusia nič znamenať. Slovan musí pravidelne bodovať aj na klziskách súperov. V priebehu najbližších dvanástich dní ho čaká päť stretnutí.

„Je potrebné, aby sme si našu formu udržali aj naďalej. Od začiatku sezóny sa snažíme získať miesto v play off, kde sa môže stať čokoľvek. Čakajú nás zápasy vonku, kde musíme v zbieraní bodov pokračovať. Chceme ponaháňať tímy pred nami. Pre nás sú všetky tieto stretnutia ako súboje v play off,“ burcuje najlepší nahrávač (21 asistencií) Cheechoo.

Prvý duel čaká na belasých už dnes od 17.30 (prenos vysiela Sport2) proti Spartaku Moskva. Na domáci zápas proti tomuto súperovi nemajú Bratislavčania najlepšie spomienky. Pred treťou tretinou viedli 4:0, nakoniec vyhrali len po nájazdoch 5:4.

„Samozrejme, že si na to spomínam. Vysoko sme viedli a zrazu sme sa prestali koncentrovať čo súper využil. Treba to hodiť za hlavu a zabodovať naplno. Bude to iný zápas,“ doplnil Cheechoo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha