Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Říhu trest prekvapil, nechápe ho

Trénera hokejového Slovana Miloša Říhu prekvapil dodatočne priznaný trest do konca stredajšieho stretnutia proti Jekaterinburgu.

14.01.2017 09:02
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

Keďže ho vykázali zo striedačky už druhýkrát v sezóne, automaticky dostal aj jednozápasový dištanc a v piatok proti Barysu Astana mohol sledovať svojich zverencov len z tribúny. Říha v súboji s Jekaterinburgom vybehol po zákroku Golyševa na Václava Nedorosta na ľadovú plochu a snažil sa zistiť stav svojho zverenca i poskytnúť mu v prípade potreby pomoc. Následne sa vrátil na striedačku. Deň po stretnutí sa dozvedel o dodatočnom treste i dištanci.

„Nechápem ho. Len som chcel pomôcť ťažko zranenému hráčovi. Vôbec som v tej chvíli nemyslel na pravidlá. Na ľade som predtým nikdy nebol, nemal som ani dôvod. Vencovi mohlo ísť o život. Po náraze zostal ležať bezvládne, tvár mu zaliala krv. V minulosti sa už párkrát stalo, že tréner zachránil hráčovi život poskytnutím umelého dýchania či vybratím zapadnutého jazyka. I preto ma trest zaskočil,“ povedal podľa sobotňajšieho vydania denníka Šport Miloš Říha

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha