Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čajkovský: Neprišli sme sa na Slovan korčuľovať. Chceme tri body

Po skvelých výkonoch v pražskej Sparte sa rozhodol vyskúšať si Kontinentálnu hokejovú ligu. Po počiatočnom záujme Slovana nakoniec obranca Michal Čajkovský (24) zamieril v priebehu sezóny do Jekaterinburgu a nový angažmán si pochvaľuje.

11.01.2017 07:00
Michal Čajkovský Foto: ,
Michal Čajkovský.
debata

„Obom tímom môžu tieto tri body veľmi pomôcť. Som presvedčený, že to bude dobrý zápas,“ vraví pred stredajším vzájomným stretnutím týchto tímov (od 19.00, prenos vysiela Sport2) rodák z Bratislavy.

V stredu vás čaká zápas proti Slovanu. Tešíte sa na domácich fanúšikov?
Áno a poriadne! Bavil som sa o atmosfére s Rokom Tičarom, ktorý tu hral dva roky. Hovoril, že diváci ženú domácich vpred. Som zvedavý, ako to v stredu bude na štadióne vyzerať.

Bude mať stretnutie pre vás trochu špecifickejší náboj, keďže mal o vás Slovan pred sezónou záujem?
Beriem to ako každý iný zápas. Ideme doň naplno a chceme vyhrať. Uvidíme, ako sa nám bude na bratislavskom ľade dariť.

Koniec základnej časti sa blíži, oba tímy sú mimo play off. Uvedomujete si dôležitosť súboja proti Slovanu?
Obaja naháňame body, aby sme sa dostali do play off. Slovanu i nám môžu tieto tri body veľmi pomôcť. Som presvedčený, že to bude dobrý zápas. Neleteli sme sem päť hodín, aby sme sa tu pokorčuľovali, chceme tri body.

Čo by mohlo platiť na belasých?
Nemáme žiadnu špeciálnu taktiku. Treba len streliť viac gólov.

Ako sa vám pozdáva nové pôsobisko?
Zatiaľ je to veľmi dobré, som spokojný. (zaklepe na drevo) Bývam v hoteli, ktorý je asi desať minút od štadióna. Na prehliadku mesta som zatiaľ ešte nemal čas. Zázemie je na dobrej úrovni.

Nerobia vám problém časové posuny?
Ani nie, dá sa povedať, že stále žijeme svoj čas. Napríklad vo Vladivostoku sme prišli do hotela a hneď sa išli vyspať. Ráno sme vstali, odohrali zápas a znovu odleteli inde.

Aké sú rozdiely medzi českou ligou a KHL?
Sú to dosť podobné ligy. Najväčšia zmena je asi v rýchlosti, KHL je o čosi svižnejšia súťaž. Myslím si, že som si na to už zvykol.

Aké bolo prijatie v kabíne?
Všetci držíme spolu, chalani ma prijali veľmi dobre. Najviac si rozumiem s Koukym (Petr Koukal), Buchtom (Jan Buchtele), Rokom Tičarom a Fínom Tommim Kivistöm. Po rusky toho zatiaľ veľa neviem, tak mi zvyknú pomôcť, keď niečo potrebujem. Niektorí vedia aj po anglicky, s nimi je pre mňa komunikácia omnoho ľahšia.

Čo od vás očakáva tréner?
Nuž, ostatný zápas chcel, aby som sa nevysúval dopredu, takže som iba dával pozor, kde je modrá čiara…

Neťahalo vás to do ofenzívy?
Ale áno, lenže keď vám po každom striedaní tréner pripomenie, aby ste boli viac vzadu, nič s tým neurobíte. Trochu som sa o tom s ním porozprával. Musím hrať svoj hokej, pre ktorý si ma do Jekaterinburgu vybrali. Hráme na štyri obrany aj útoky, s mojou porciou na ľade som spokojný.

Sparta sa prebojovala do semifinále Ligy majstrov. Sledujete, ako sa darí vašim bývalým spoluhráčom?
Áno, sledoval som niekoľko ostatných zápasov. Včera odohrali semifinále Ligy majstrov proti Växjö. Je to skvelý úspech a reklama pre celý klub.

Nemrzí vás, že si nemôžete zahrať o účasť vo finále s nimi?
Neberiem to tak. Hokejový život prináša nové výzvy. Prijal som tú, ktorá bola predo mnou. Boli sme výborná partia, od spoluhráčov cez trénerov až po fanúšikov. Chalanom držím palce aj ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Čajkovský #Avtomobilist Jekaterinburg