Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Taktický variant s Chipchurom priniesol Slovanu tri body

Sympatický debut Sukeľa i návrat Halamu do zostavy, tradičná opora v bránke a dva góly elitnej formácie.

09.01.2017 18:01
Slovan Bratislava - Vladivostok Foto: ,
Momentka zo zápasu HC Slovan Bratislava - Admiral Vladivostok.
debata

Hokejisti Slovana zvládli v nedeľu ďalší dôležitý súboj v KHL. V domácom prostredí zdolali vďaka gólu z poslednej minúty nepríjemný Vladivostok 3:2. Dva góly, vrátane víťazného, strelil hrdina zápasu Jeff Taffe a jeden – svoj prvý v sezóne – pridal Andrej Šťastný.

„Chalani to výborne vypracovali a som rád, že mi to tam konečne padlo. Snažil som sa natočiť tak, aby som to trafil do odkrytej časti bránky. Tréner vravel, že máme viac strieľať na bránku a dorážať. Boli z toho dva krásne góly. Musíme to plniť aj naďalej. V závere sme si už mysleli, že príde na rad predĺženie, ale tri body sú super,“ vravel slovenský reprezentačný útočník Šťastný.

Pred jeho gólom strieľal na bránku Kyle Chipchura a americký útočník si pripísal asistenciu aj na víťazný zásah Taffa. „Bol to vyrovnaný zápas. Súper bol lepší v druhej tretine, ale v prvej sme mali navrch my a v tretej to bolo vyrovnané. Vraveli sme si, že musíme nastreľovať puk na bránku, aby sme sa dostávali k dorážkam. Vyšlo to a ešte aj tretí gól bol podobný,“ usmieval sa v šatni hráč s bohatými skúsenosťami z NHL.

Tréner Miloš Říha ho krátko pred rozhodujúcim gólom nechal na ľade, hoci zvyšnú dvojicu útočníkov pred vhadzovaním v obrannom pásme vymenil. Na ľad prišli Kanaďania Cheechoo a Taffe. Zámorský útok následne udrel na opačnom konci a rozhodol.

„Žiadne vnuknutie, ale taktický variant. Len som chcel posilniť defenzívu, aby sme náhodou neinkasovali. Matúšovi Sukeľovi už trošku dochádzali sily, tak sme tam poslali najskúsenejších útočníkov,“ vysvetlil český kouč. „Naskytla sa nám možnosť rozhodnúť a také treba využívať. Jeff mi pekne prihral dozadu do otvoreného priestoru, namieril som to k nemu a on skvele zmenil smer strely. Tradične nás podržal aj Barry Brust v bránke,“ doplnil Chipchura.

Dobré výkony predviedli mladíci Sukeľ s Marcom Halamom. Prvý absolvoval debut po príchode z Liptovského Mikuláša, druhý sa vrátil do zostavy po kratšej pauze. „Som rád, že sme pri mojej premiére vyhrali,“ vravel bronzový medailista z juniorských MS spred dvoch rokov Sukeľ. Do zápasu naskočil po absolvovaní jedného tréningu a ranného rozkorčuľovania – po boku dvojice najväčších hviezd Cheechoo, Taffe. „Trénoval som s nimi, aj keď som tu bol na skúške. Celkom sme si rozumeli. Na ľade som sa cítil veľmi dobre. Obaja sú veľmi kvalitní hokejisti a výrazne mi pomohli. Samozrejme, KHL je o čosi rýchlejšia než Tipsport Liga, ale zvládnuť sa to dá,“ dodal.

Najbližšie sa Bratislavčania predstavia v stredu o 19.00, doma privítajú Jekaterinburg s obrancom Michalom Čajkovským v zostave.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Andrej Šťastný