Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sersen: Kchun-lun nie je žiadna exotika

Po polovici domácej desaťzápasovej série môžu byť spokojní. Aby sa však priblížili k play off KHL, musia aspoň tak dobre zvládnuť aj jej druhú časť.

04.01.2017 18:56
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen.
debata

Hokejisti Slovana vyhrali v utorok nad Chabarovskom po zodpfovednom výkone 2:0. Fanúšikov síce nenadchli výnimočnými oku lahodiacimi kombinačnými akciami, ale v defenzíve boli stopercentní, hrali disciplinovane bez vylúčení a v druhej tretine sa Michal Sersen s Markom Ďalogom postarali aj o potrebné góly.

„V úvode sa nám ťažko presadzovalo cez stredné pásmo. Našťastie, v druhej tretine sme strelili dva góly, ktoré nám veľmi pomohli. Trúfam si povedať, že sme boli lepší a zaslúžili sme si zvíťaziť,“ hodnotil kapitán Slovana Sersen.

Jeho prvý gól v sezóne mal hneď punc víťazného. „Vždy sa z gólov veľmi teším, nedávam ich totiž veľa. Tento prišiel po obzvlášť dlhej dobe, o to viac som si ho pred domácimi fanúšikmi užil. Dôležitejšie ako môj zásah je však to, že dostávame menej gólov,“ doplnil 31-ročný obranca.

Hrdinom stretnutia bol opäť brankár Barry Brust, ktorý kryl všetkých 23 striel súpera. „Všetci ho už dobre poznáme. Opäť potvrdil svoje kvality,“ skonštatoval Sersen.

Zverenci Miloša Říhu získali z pätice ostatných zápasov 11 z možných 15 bodov. Podľahli len silnému Magnitogorsku a jeden bod im ukoristil aj Spartak Moskva. Druhú polovicu dlhej domácej série odštartujú už vo štvrtok o 19.00 stretnutím s čínskym klubom Kchun-lun.

„Nečaká nás žiadna exotika. Síce pôsobia v Číne, ale inak sú to všetko hráči, ktorí hrávali v KHL. Vo Východnej konferencii sú vysoko. Uvedomujeme si, že na play off strácame stále veľa bodov. Aj preto si nedávame dlhodobejšie ciele. Vždy chceme bodovať, resp. zvíťaziť v najbližšom zápase,“ vysvetľuje Sersen.

Pred štvrtkovým stretnutím budú diváci svedkami milej udalosti, keď pod strop zimného štadióna vytiahnu pamätnú vlajku Miroslavovi Šatanovi, ktorého tak uvedú do klubovej siene slávy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen