Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan získal dva body. A stratil jeden

Opatrná úvodná tretina, famózna druhá, spackaný záver. Hokejisti Slovana Bratislava mali na dlani tri body, nakoniec im aj s prispením šťastia zostali len dva. Na Štefana zdolali Spartak Moskva 5:4 po samostatných nájazdoch.

26.12.2016 20:20 , aktualizované: 21:22
Patrik Lušňák, Viačeslav Leščenko Foto: ,
Útočník Slovana Patrik Lušňák pred Viačeslavom Leščenkom zo Spartaka Moskva.
debata

Začiatok stretnutia bol taký ako predzápasová tichá spomienka na obete leteckej tragédie pri Soči. Smutný. Slovan aj Spartak si vypracovali iba po jednej gólovej príležitosti, vypredanú arénu nič viac nemohlo zaujať.

Potom sa však začali diať veci. Slovanisti sa v druhej tretine vrátili na ľad ako vymenení. Na brankára hostí Bespalova sa rútil jeden útok za druhým. Aktívny bol predovšetkým Surový, ktorý strelil dva krásne góly. Prvý po tvrdej strele príklepom z ľavej strany, druhým sprava po šikovnej narážačke so Šťastným zvyšoval už na 4:0. Ešte predtým sa totiž do štatistík zapísali Taffe a narodeninový oslávenec Kundrátek

Zdalo sa, že domácich v rozlete už nič nezastaví. Opak bol však pravdou. Spartak zmobilizoval všetky sily a tréner Slovana Říha sa nestačil čudovať. Hostia potrebovali iba pätnásť minút na to, aby vyrovnali. A nielen to, dve minúty pred záverečnou sirénou mohol poslať Slovan do kolien Stapleton. Domácich zachránil Brust.

V predĺžení mužstvá veľmi neriskovali, rozhodlo sa tak až v samostatných nájazdoch. O to, že dva body zostali v Bratislave, sa zaslúžili Jeglič a Surový.

"Súper jednoducho začal hrať. Bol aktívny a čo je horšie, aj efektívny. Verím, že to bude dostatočné poučenie pre nás a viac sa nám to nestane. Pozitívom je bod, ktorý sme získali v nájazdoch,“ hľadal príčiny zlyhania hrdina zápasu Surový.

Posledných 20 minút príliš nerozoberal, svojich spoluhráčov sa zastal. "Nie, nikto to nechcel iba dohrať, nepodcenili sme to. Stalo sa to a už to naspäť nevrátime. Myslím skôr pozitívne, v januári pokračujeme v boji o play off a extra bod, ktorý sme získali, môže byť dôležitý,“ zakončil.

Menej pochopenia pre kolaps v tretej tretine mal tréner domácich Miloš Říha. „Veselé Vianoce a šťastný nový rok,“ začal hodnotiť ironicky. "Bol to z našej strany neospravedlniteľný zápas z ktorého musíme vyvodiť dôsledky. Touto cestou sa chcem ospravedlnit fanušikom za ten tragický záver,“ zhodnotil.

Slovanisti naďalej pokračujú v desaťzápasovej sérii zápasov na vlastnom ľade. Ďalší ich čaká 3. januára s Amurom Chabarovsk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #HC Slovan Bratislava