Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane je dusno. Sezóna nie je ohrozená, reaguje vedenie

Slovan sa zmieta v kríze. A rozhodne nie len hernej. Vedenie klubu však tvrdí, že pokračovanie nie je ohrozené a mužstvo sezónu riadne dohrá.

01.12.2016 17:35
Slovan Bratislava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slovana Bratislava.
debata (9)

Hokejisti bratislavského tímu KHL nestačili v stredu na domácom ľade na Sibir Novosibirsk a po prehre 2:5 sa opäť o čosi vzdialili od ôsmej priečky v Západnej konferencii, ktorá ešte zaručuje postup do play off. Domácich hráčov však po nevydarenom stretnutí netrápila len prehra. Stále totiž majú v hlavách nevyplatené mzdy.

„Sľúbili nám, že výplaty uhradia do konca novembra. Vedenie však svoje slovo nedodržalo. Musíme si spoločne sadnúť a uvidíme, čo podnikneme. Situácia je už neúnosná, nemôžeme takto pokračovať ďalej. Každý z nás na ľade maká na sto percent. Bez ohľadu na okolnosti túžime po víťazstvách. Na druhej strane, niekde v podvedomí si to všetci uvedomujeme. Hokej je naším živobytím a niektorí chalani už majú hlboko do vrecka. To, že niekto tam hore si neplní záväzky a tvári sa, akoby sa nič nedialo, je neprípustné. Niečo nám bolo sľúbené, no odo dňa záväzku za nami nik neprišiel,“ posťažoval sa v kabíne skúsený český legionár Radek Smoleňák.

Tréner Miloš Říha informácie z kabíny potvrdil, no prízvukoval, že ich jeho zverenci nesmú používať ako výhovorku. „Keď vyhráme tri zápasy, potom sa sťažujme. To je chlapské slovo. Chlapci to síce v hlavách nepochybne majú a rozprávajú sa o tom skoro každý deň, ale nie sme jediné mužstvo v KHL s týmto problém. Situácia sa rieši. Ruská strana nám niečo sľúbila, ale ešte stále neprišlo, čo malo. Som presvedčený, že sa to vyrieši,“ poznamenal kouč.

Včera – v prvý decembrový deň – slovanisti netrénovali podľa plánu na ľade. Tréner to vysvetlil faktom, že má v kádri príliš veľa zranených a preto zvolil prípravu v posilňovni a regeneráciu.

„Mužstvo musí hovoriť najmä na ľade a ostatné veci sa riešia potom. Manažér Oldřich Štefl povedal hráčom, ako môžu reagovať. Je len na nich ako sa rozhodnú. Dostali sme sa cez termín, po ktorom môžu hráči opustiť klub. Také sú pravidlá KHL. Myslím si však, že by to bolo predčasné. Očakávam, že čo vedenie sľúbilo aj splní,“ poznamenal Říha včera na poludnie.

Neprekáža trénerovi, že o finančných problémoch komunikuje s médiami on namiesto ľudí z vedenia klubu?

„Je to pre mňa nepríjemné. Som však šéf mužstva a stojím si za tým, čo tím robí. Mám zaň zodpovednosť, a preto budem vystupovať naďalej, ak to bude potrebné,“ poznamenal a k vlastnej situácii dodal: „Ťažko sa mi pracuje, keď začínam pociťovať nedôveru vlastných hráčov. Budem musieť zvážiť, čo ďalej. Keď počujem názory niektorých hráčov, je dosť náročné motivovať ich.“

Vedenie klubu podvečer vydalo oficiálne stanovisko, v ktorom ubezpečuje fanúšikov, partnerov, sponzorov i širokú športovú verejnosť, že mužstvo riadne dohrá sezónu KHL. „Vo štvrtok v popoludňajších hodinách prebehlo vzájomné stretnutie hlavných akcionárov klubu so zástupcami hráčov. Vedenie potvrdilo, že si je plne vedomé záväzkov voči hráčom a pracuje na ich postupnom vyrovnaní. Časť záväzkov bude uhradená už v najbližších dňoch a ďalšie priebežne v nasledujúcich týždňoch. Zástupcovia kabíny boli o celej aktuálnej situácii podrobne informovaní,“ píše sa vo vyhlásení klubu.

„Stretnutie bolo dobré. Zajtra pokračujeme normálne podľa plánu,“ reagoval Ivan Švarný, jeden z trojice zástupcov kabíny. Okrem neho sa na stretnutí s vedením klubu zúčastnili aj Andrej Meszároš a Jeff Taffe.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha