Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto víťazstvo sme už potrebovali, priznáva Jeglič

Po zbabranom zápase v Soči a prehre 0:3 predviedli na ľade jedného z najlepších mužstiev KHL výborný výkon.

25.11.2016 19:00
Žiga Jeglič Foto: , ,
Žiga Jeglič.
debata

Trojzápasovú sériu prehier ukončili hokejisti Slovana štvrtkovým víťazstvom 4:1 na ľade silného Nižného Novgorodu. S tretím tímom Západnej konferencie majú zverenci Miloša Říhu stopercentnú bilanciu, keď predtým uspeli aj v Bratislave po fámoznom obrate 7:4.

„Bol to veľmi ťažký súboj, nezvykne sa tu vyhrávať. Majú výborné mužstvo, ktoré korčuľuje a drie celý zápas. Dnes nám zachytal brankár. Podarilo sa nám ubrániť dve oslabenia troch proti piatim, čo bolo zlomové. Nakoplo nás to a zvyšok zápasu sme odohrali veľmi dobre,“ povedal po stretnutí pre klubovú stránku Radek Smoleňák.

Slovan predčil favorita hernými činnosťami, ktoré uňho v ostatných stretnutiach absentovali. Spoľahlivý výkon brankára, efektivita pri premieňaní príležitostí, eliminovanie súperových presilových hier a kompaktná celoplošná defenzívna činnosť rozhodli o zaslúžených troch bodoch pre belasých.

„Máme za sebou náročný zápas proti výbornému tímu, ktorý hral maximálne disciplinovane. Vytvorili si dosť šancí, ale brankár Pogge chytal skvele. Podarilo sa nám skórovať vždy v tom najsprávnejšom čase. Toto víťazstvo za tri body sme už veľmi potrebovali,“ priznal autor prvého presného zásahu Žiga Jeglič.

V záverečnej desaťminútovke naňho nadviazali Musatov, Plastino a do prázdnej brány Smoleňák. Mužstvo bojovalo o výhru najmä vďaka Justinovi Poggemu. Rodák z kanadskej Alberty absolvoval duel bez výraznejšieho zaváhania, inkasoval len z hokejky Vorobjova a chytil zvyšných 35 striel súpera. „Dnes to bol zápas, ktorý sme museli vyhrať. Prekonávali sme sa a odohrali vyrovnanú partiu. V závere tretej tretiny sme našli spôsob, ako vyhrať,“ dodal Pogge.

Nadviazať na dobrý výkon môžu Bratislavčania už v sobotu. Od 15.00 (prenos vysiela Sport2) nastúpia na ľade Spartaku Moskva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Žiga Jeglič