Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nejdeme šťastiu dostatočne naproti, tvrdí útočník Slovana Valský

Do tretice vyhoreli v ofenzíve a z troch domácich zápasov tak vydolovali len štyri body. Hokejisti Slovana podľahli v sobotňajšom stretnutí KHL Dynamu Minsk 1:2 a pripísali si tak druhú prehru za sebou.

20.11.2016 10:15
Žiga Jeglič, Ben Scrivens, dynamo Minsk Foto: ,
Žiga Jeglič zo Slovana sa snaží dostať puk za chrbát Bena Scrivensa z Dynama Minsk.
debata (1)

V rámci domácej série najprv zdolali Jokerit Helsinki 2:1 a následne podľahli Dynamu Riga 1:2 po samostatných nájazdoch. Po 31 stretnutiach im patrí so ziskom 39 bodov 12. priečka v Západnej konferencii.

„Sme v podobnej situácii ako vlani, trochu zaostávame. Verím, že sa však zopakuje to, čo sme predviedli v minulej sezóne – zlepšíme sa, potiahneme dlhšiu víťaznú sériu a postúpime do play off. Bodaj by sme úspešnú šnúru načali už na najbližšom tripe,“ želá si slovinský útočník Slovana Žiga Jeglič.

Zverenci Miloša Říhu opäť nevyužili ani jednu presilovú hru. Celkove ich mali k dispozícii šesť, z toho v tretej tretine až štyri.

„Áno, škrípe nám presilovka. Bolo ich dosť a nevyužili sme ani jednu. Vytvorili sme si aj tlak, ale rovnako ako vo štvrtok, nie a nie streliť druhý gól. S jedným sa dá len ťažko vyhrať. Doma ich jednoducho musíme dať viac. V závere sme možno mali už aj zviazané ruky. Tlačili sme to tam, každý chcel zaviesť puk do tretiny sám a podľa toho to aj vyzeralo,“ smutne komentoval záver zápasu obranca Ivan Švarný.

Podľa Jegliča sa pod nevyužité presilovky čiastočne podpísalo teplo a s tým súvisiaci nie veľmi kvalitný ľad, ale i chýbajúci kúsok šťastia. „Pokyn bol veľa strieľať. Skúšali sme to, ale nejako nám to nešlo. Pre ľad sa ťažko strieľalo z prvej. I tak sme mali využiť aspoň jednu početnú výhodu,“ priznáva a ponúka aj recept na vzchopenie sa: „Každý sa musí vnútorne nakopnúť sám. Potom si sadneme, urobíme poradu a pokúsime sa dostať všetci na rovnakú strunu.“

ňJedným z najaktívnejších hráčov domácich bol Jakub Valský. Ani po zápase s Minskom sa však chudobná bilancia českého krídelníka nezlepšila – ostáva na jedinom strelenom góle. „Asi sa málo tlačíme do bránky. Keď strieľame na bránku a chceme puk dorážať, neodráža sa ku nám, ale k súperovi. Chýba nám kúsok šťastia. Musí sa mu ísť naproti a my to asi momentálne nerobíme dostatočne,“ poznamenal.

Slovanistom chýbajú augustová i septembrová výplata, ale k finančnej situácii v klube sa naďalej veľmi nevyjadrujú. Všetci veria, že peniaze im vedenie čoskoro doplatí.

„Niekde vzadu v hlave to asi máme. Každý však ide do zápasu naplno a chce vyhrať. V žiadnom prípade to nemôžeme využiť ako výhovorku. Dva roky dozadu to bolo horšie. Verím, že vyhráme veľa zápasov, manažment si tiež odvedie dobrú prácu a nebude sa opakovať vtedajšia situácia,“ dodal Jeglič.

Najbližšie sa Bratislavčania predstavia už v utorok o 17.30 na ľade v Soči.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný #Dynamo Minsk #Žiga Jeglič #Jakub Valský