Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Filip Novák: Musíme dávať góly. Hoci aj zubami

Nezúročili dobrý vstup do zápasu, strelili jediný gól a v tretej tretine sa už vyslovene trápili. Trestom im bol zisk len jedného bodu. Hokejisti Slovana prehrali vo štvrtkovom stretnutí KHL doma s Dynamom Riga 1:2 po samostatných nájazdoch.

18.11.2016 15:58
debata
Filip Novák zo Slovana. Foto: SITA, Marko Erd
Filip Novák Filip Novák zo Slovana.

„Štve nás to. To, že nám to herne príliš nešlo, by ľudí ani nás až tak netrápilo, ak by sme dali v úvode viac gólov. Keď vyhráte, vždy sa na to pozerá trošku inak,“ vraví český obranca Slovana Filip Novák (34).

Čo mužstvu najviac chýbalo, aby dotiahlo duel do víťazného konca?
Viac dôrazu pred bránkou, aby sme zúročili presilovky, ktorých sme nemali málo. Párkrát puk tancoval v bránkovisku, ale nedostali sme ho dnu. Jednoducho, chýbali nám góly. Pritom začiatok bol super. Keby sme strelili pár gólov, zápas by vyzeral úplne inak. Nič sa však nedá robiť.

Ublížil vám rýchly gól či nevyužité úvodné dve presilovky krátko po ňom?
Opakujem, problém bol v tom, že sme nepridali ďalší gól. Chýbal nám dôraz. Po vydarenom úvode akoby nám trochu ušla koncentrácia.

Kapitán Andrej Meszároš spomínal, že mužstvo malo ťažké nohy. Dochádzali hráčom sily či sa prejavila strata pohody?
Neviem, čo sa stalo. Ľad bol trochu iný ako v úvode, ale to nie je výhovorka. Veď obe mužstvá mali rovnaké podmienky. Ak bol náhodou niekto unavený, musíme sa s tým pobiť a zvládnuť to.

V tretej tretine vám už nič nevychádzalo. Teší vás tak zisk aspoň jedného bodu?
Nie. Najmä preto, že sme jednoznačne mali na to, aby sme získali tri body. Škoda toho. Občas si príliš nahrávame. Niekedy je dobré radšej viac strieľať. Hrali sme profesorský hokej, čo niekedy pôsobí na oko dobre, ale zväčša je to neúčelné.

V Bratislave ste pôsobili krátky čas aj počas minulej sezóny. Ako rýchlo ste si zvykli na prostredie po nedávnom návrate?
Nemal som si na čo zvykať. V Bratislave sa hrá super. Na štadióne vládne vždy skvelá atmosféra. Odohral som dva domáce zápasy a oba boli vypredané. Čosi neskutočné. Je to lahôdka hrať tu.

Z piatich stretnutí, v ktorých ste nastúpili, získal tím sedem bodov. Dosť či málo?
Samozrejme, vonku sme chceli získať viac bodov. V Astane sme veľa šancí nemali, na ľade Jugry sme však mali vyhrať. Musíme zapracovať na premieňaní šancí. Keď to nejde pekne, tak to musí ísť škaredo – nejako zubami, nechtami dostať puk do bránky. Verím, že to vyjde už dnes (17.30) s Minskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Filip Novák