Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musíme pritvrdiť a obmeniť káder, vraví Říha

Po solídnych výkonoch a piatich bodoch z ostatného tripu prišlo sklamanie.

18.10.2016 17:00
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (1)

Hokejisti Slovana v pondelkovom domácom zápase KHL proti Nižnekamsku veľa nepredviedli. Súperovi dva góly darovali obrancovia Starosta a Kundrátek. Brankár Pogge a po ňom Brust čelili početným prečísleniam súpera, v útočnej fáze chýbal dôraz. Prehra 2:5 je logickým vyústením diania na ľade.

„Potrestali všetky naše hrubé chyby. Vyškolili nás v efektivite. Základ je hrať dobre v obrane. Bohužiaľ, dnes sme to vôbec nesplnili. Je pekné, že sme veľa strieľali, no dva góly sú málo. Je to slabá produktivita, trápime sa s tým od začiatku sezóny,“ zhodnotil duel tichým hlasom kapitán Andrej Meszároš.

On ani jeho spoluhráči nezachytili úvod stretnutia. V 26. minúte vymenil trikrát prekonaného Poggeho Brust. Pomáhal s rozohrávkou a vytiahol viacero pekných zákrokov. Nestačilo to. "Brankári robili, čo mohli. Chceli sme súperovi nadiktovať našu hru a tempo. Stal sa presný opak. Neodrážali sa k nám puky, všetky smerovali k hosťom. Ďalšia vec je, že za nimi nejdeme.

Ich hokej vyzeral veľmi jednoducho, my sme hrali kŕčovito," povedal útočník Jakub Valský. Český legionár našiel príčiny prehry veľmi rýchlo. „Všade sme boli o krok neskôr. Chýbal nám pohyb, prepadali sme a ponúkli súperovi niekoľko prečíslení. Viaceré dokázal využiť. Chvíľami si s nami robil, čo chcel. Vždy si hovoríme, že musíme byť vzadu dôslednejší. Potom príde zápas a nesplníme to,“ dodal.

Za predvedený výkon si belasí, ktorí kvôli zraneniu kolena prišli na niekoľko týždňov o Mareka Viedenského, niekoľkokrát vypočuli piskot nespokojných divákov.

„Jasné, to sa nedalo prepočuť. Mrzí nás to. Takto sa pred domácim publikom nehrá. Fanúšikovia nás prišli podporiť a verili nám. Ukázali sme zlý výkon, musíme hrať oveľa lepšie. Treba to hodiť za hlavu, čakajú nás ďalšie dva domáce zápasy,“ naznačil Meszároš.

Podľa trénera Miloša Říhu by tímu prospela obmena kádra.

„Musíme urobiť nejaké zmeny. Nemôžeme hrať každý zápas na tri útoky. Mladí hráči vo štvrtej lajne nie sú takí silní. Keď útoky rozhádžeme, škrípe nám to a niečo chýba. Stačí vymeniť dvoch hráčov, aby to s mužstvom zatriaslo. Neviem, či sú hráči až príliš spokojní s komfortom, ktorý tu majú. Musíme pritvrdiť. Verím, že sa vrátime k tomu, čo nás ctilo minulú sezónu – srdce a bojovnosť.“

Šancu na reparát a priblíženie sa k miestam play off majú Bratislavčania už dnes. Od 19.00 (prenos vysiela Sport2) nastúpia proti Kazani.

„Máme pred sebou dva ťažké zápasy. Ak chceme uspieť, musíme prehru s Nižnekamskom hodiť za hlavu. Kazaň je hokejovo lepším súperom. S takými vieme hrať vyrovnanú partiu,“ burcuje Valský.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha